سفرنوشت

راهنمای اخذ ویزای کشورها با پاسپورت ایرانی - قاره آفریقا

راهنمای سفر

به روزرسانی در ۱۴۰۲/۲/۱

قاره آفریقا ۵۴ کشور رو در خودش جا داده که فقط یکی از این کشورها رو میتونیم بدون ویزا بهشون سفر کنیم و تعدادی هم ویزا در بدو ورود هستند. نکته ای که بیشتر از ویزا در سفر به کشورهای قاره آفریقا مهمه مسائل بهداشتی هست. از طریق سایت یاتا که در آخر این راهنما میذارم حتما لازمه های بهداشتی کشور مقصدتون در آفریقا رو بررسی کنید. خصوصا با توجه به پاندمی کرونا، تعدادی از کشورها شرایط خودشون رو در مورد واکسن کرونا، تست پی سی ار و قرنطینه در بدو ورود اعمال کردند.

یادآوری می کنم با اینکه تمام تلاشم رو کردم با استفاده از منابع انگلیسی و اطلاعات سفارت خانه ها تا جایی که میتونم اطلاعات دقیقی بهتون ارائه بدم ولی ممکنه اشتباهاتی وجود داشته باشه. ضمنا لیست این کشورها ممکنه هر از گاهی و با مرور زمان تغییر کنه که امیدوارم این تغییرات در جهت زیاد شدن کشورهای بدون ویزا برای پاسپورت ایرانی باشه. هر تغییری دیدم و یا شما متوجه شدید و از طریق کامنت ها اطلاع دادید، اینجا اعمال خواهد شد. در آخر هم دوباره روشی که خودتون بتونید آخرین شرایط نیاز داشتن یا نداشتن ویزا برای یک کشور رو چک کنید نوشتم.

با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht

کشورهای آفریقایی بدون ویزا برای دارندگان پاسپورت ایرانی

۱. سیشل (Seychelles)

جمهوری سیشل با جمعیت کمتر از ۱۰۰ هزار نفر از ۱۱۵ تا جزیره در وسط اقیانوس هند و با فاصله از خاک اصلی آفریقا قرار گرفته. نه تنها ایرانی ها بلکه شهروندان هیچ کشوری برای رفتن به سیشل نیاز به ویزا ندارند. به محض ورود به سیشل به شرط اینکه بلیط خروج و رزرو هتل و پول کافی برای مدت اقامتتون داشته باشید بهتون مجوز اقامت تا سه ماه داده میشه.

سیشیل که تنها کشور آفریقایی بدون ویزا برای ایرانی هاست با آب و هوای استوایی و جزیره های سرسبزش مقصد جالبی برای طبیعت دوست ها میتونه باشه. سال ۱۳۹۸ سفر به سیشل داشتم که داستان مفصلش و شرایط ورود به این کشور رو در سفرنامه جزایر سیشل؛ بهشت آفریقایی در اقیانوس هند میتونید بخونید.

جزیره ماهه در سیشل

جزیره ماهه در سیشل

۲. موریس (Mauritius)

کشور کوچک و جزیره ای موریس در آب های اقیانوس هند، جز کشورهایی بود که سختگیری بسیاری برای دادن ویزا به ایرانی ها داشت و به این راحتی نمیشد ویزاش رو گرفت. نداشتن رابطه دیپلماتیک با ایران هم به سختی کار گرفتن ویزای موریس اضافه کرده بود. بعد از پایان پاندمی کرونا، کشور موریس که از نبودن توریست ضربه اقتصادی زیادی خورده بود، ویزا رو برای همه ملیت ها لغو کرد. من هم از این قانون خوبشون استفاده کردم و توی سفری که به جنوب قاره آفریقا در تابستان ۱۴۰۱ داشتم از موریس هم دیدن کردم. سفرنامه موریس رو باید بنویسم.

پایتخت کشور موریس شهر پورت لوئیس (Port Louis) هست.

طبیعت زیبای موریس

طبیعت زیبای موریس

کشورهای آفریقایی با شرایط ویزا در بدو ورود یا ویزای فرودگاهی برای ایرانیان

۱. موریتانی (Mauritania)

صحرای بزرگ آفریقا و سواحل اقیانوس اطلس دو جاذبه اصلی این کشور عرب زبان شمال غرب قاره آفریقاست. کشور موریتانی به شهروندان همه کشورها از جمله ایران فقط در فرودگاه پایتختش ویزای بدو ورود ۳۰ روزه میده. هزینه ویزا ۵۵ یورو یا ۶۰ دلار هست که باید بصورت نقد پرداخت بشه.

آدرس سفارت موریتانی در تهران خیابان شریعتی، خیابان ملک، شماره ۸ و یا تماس با تلفن ۷۷۵۰۰۰۷۴ هست.

سفر غرب آفریقا در زمستان سال ۱۳۹۷ با موریتانی شروع شد. برای اطلاعات بیشتر سفرنامه موریتانی رو مطالعه کنید.

بازار نواکشات (نواکچوت) پایتخت موریتانی

بازار نواکشات (نواکچوت) پایتخت موریتانی

۲. گینه بیسائو (Guinea-bissau)

کشوری کوچک در غرب قاره آفریقا که زمانی مستعمره پرتغال بود. شهروندان ایران میتونند در بدو ورود به فرودگاه گینه بیسائو ویزای ۳۰ روزه به قیمت ۳۰ یورو دریافت کنند ولی توصیه شده قبل از سفر برای دریافت ویزای آنلاین که یک سالی هست برقرار شده اقدام بشه.

روش مطمئن برای دریافت ویزای گینه بیسائو هم مراجعه به سفارت گینه بیسائو در تهران به آدرس خیابان شریعتی، خیابان ملک، شماره۸، طبقه سوم و تلفن ۷۷۶۸۱۳۱۸ هست.

توی سفرنامه گینه بیسائو مفصل در مورد ویزا و سفرم به این کشور توضیح دادم.

شهر بیسائو پایتخت کشور گینه بیسائو

شهر بیسائو پایتخت کشور گینه بیسائو

۳. سیرالئون (Sierra Leone)

این کشور انگلیسی زبان غرب آفریقا در سواحل اقیانوس اطلس در ایران سفارت داره. آدرس سفارت سیرالئون اقدسیه، تقاطع آجودانیه، خیابان شهید موحد دانش، شماره ۵۱ و تلفن سفارت ۲۲۲۹۹۹۸۹ هست. گرفتن ویزای سیرالئون در تهران اصلا راحت نیست. خوشبختانه مدتی میشه که سیرالئون سیستم ویزای بدو ورود برای ایرانی ها رو فعال کرده.

توی سفرنامه سیرالئون، کوهستان شیرها مفصل در مورد ویزای سیرالئون و داستان سفرم به این کشور نوشتم.

جاده های خاکی در شرق سیرالئون

جاده های خاکی در شرق سیرالئون

۴. توگو (Togo)

کشور فرانسوی زبان توگو در غرب آفریقا در ازای ۳۰ دلار، یک قطعه عکس جدید و رنگی و نشون دادن بلیط خروج از توگو به دارندگان پاسپورت ایرانی ۷ روز ویزا میده. بعدا در داخل کشور میشه این ویزا رو تا ۹۰ روز هم تمدیدش کرد.

در زمستان سال ۱۳۹۷ به توگو سفر کردم. داستان سفر و شرح مفصل ویزای توگو رو میتونید در سفرنامه توگو و قبایل تاتا ببینید.

وسیله حمل و نقل من در جاده های توگو

وسیله حمل و نقل من در جاده های توگو

۵. زیمباوه (Zimbabwe)

ایرانی ها میتونند در بدو ورود به زیمباوه ویزای حداکثر سه ماهه دریافت کنند. داشتن بلیط خروج از زیمباوه برای دریافت ویزای بدو ورود الزامیه. هزینه ویزای سینگل در بدو ورود زیمباوه ۳۰ دلار و هزینه ویزای مولتی ۴۵ دلار هست.

روش دیگه مراجعه به سفارت زیمباوه در تهران به آدرس الهیه، خیابان استانبول، کوچه عروس، بن بست پامچال، شماره ۲ و تلفن ۲۲۰۲۷۵۵۳ و دریافت ویزای زیمباوه قبل از سفر هست.

از طریق مراجعه به وبسایت ویزای الکترونیکی زیمباوه هم میشه ویزای زیمباوه رو گرفت.

فرانک حسن زاده در سفرنامه زیمباوه و آبشار ویکتوریا در مورد سفر مفصلش به زیمباوه نوشته.

من و آبشار ویکتوریا در مرز زیمباوه و زامبیا

من و آبشار ویکتوریا در مرز زیمباوه و زامبیا

۶. سومالی (Somalia)

کشور جنگ زده سومالی در شاخ آفریقا به همه کشورها از جمله شهروندان ایران، در بدو ورود در فرودگاه ویزای ۳۰ روزه به قیمت ۳۰ دلار میده به شرطی که یک دعوتنامه رسمی از شرکت یا هتل در سومالی داشته باشید. حواستون باشه که شهر موگادیشو (Mogadishu) پایتخت سومالی یکی از خطرناک ترین شهرهای دنیا برای خارجی هاست.

سومالی لند که بخش جدا شده از سومالی هست و ادعای کشور مستقل بودن داره، داستان متفاوتی داره. گرفتن ویزای بدو ورود برای سومالی لند امکان پذیر نیست و باید از قبل در یکی از کشورهای همسایه ش ویزای سومالی لند رو بگیرید. من ویزای سومالی لند رو از سفارتش در آدیس آبابا به پرداخت ۱۰۰ دلار گرفتم. سفرنامه سومالی رو هم باید بنویسم.

 قایق ماهیگیری در شهر بندری بربرا، شرق سومالی لند در سفر سال ۱۳۹۸

قایق ماهیگیری در شهر بندری بربرا، شرق سومالی لند در سفر سال ۱۳۹۸

۷. رواندا (Rwanda)

این کشور کوچک شرق آفریقا ناخودآگاه آدم رو یاد نسل کشی دهه آخر قرن بیستم می اندازه. ولی باید اعتراف کنم مردمش اینقدر آروم و مهربون بودند که باورش سخت بود همچین مردمی دست به اون جنایات فجیع زدند. تپه های سرسبزش و تمیزی شهرهای رواندا در بین همه کشورهای آفریقایی که من دیدم شماره یک بود. سفرنامه رواندا جاش توی سفرنوشت خالی هست.

من برای دریافت ویزای رواندا چندین بار به سفارت رواندا در کامپالا پایتخت اوگاندا مراجعه کردم تا نهایتا موفق شدم ویزا بگیرم. در صورت داشتن ویزای شرق آفریقا از کنیا یا اوگاندا (به شرطی که یکبار ویزا در کشور صادر کننده استفاده شده باشه) هم میتونید به رواندا سفر کنید.

خوشبختانه دو سالی هست که رواندا سیستم ویزای بدو ورود برای ایرانی ها رو هم فعال کرده. علاوه بر اون متونید با مراجعه به وبسایت ویزای الکترونیکی رواندا، قبل از سفر ویزا رو تهیه کنید و با خیال راحت سفر کنید.

پایتخت رواندا شهر کیگالی (Kigali) هست.

ژست های بچه های آفریقایی خیلی باحال بود

ژست های بچه های آفریقایی خیلی باحال بود

۸. ماداگاسکار (Madagascar)

چهارمین جزیره بزرگ دنیا با موجودات عجیب و غریبی که خیلی هاش رو فقط توی ماداگاسکار میشه دید و درختان با ابهت بائوباب به ایرانی ها خوشامد میگه. با پاسپورت ایرانی میتونیم ویزای فرودگاهی ۳۰ دلاری تا حداکثر ۹۰ روز دریافت کنیم. البته من چون زمان سفرم طولانی نبوده فقط ده دلار دادم ویزای پانزده روزه گرفتم. خیلی دوست دارم فرصت کنم سفرنامه ماداگاسکار رو بنویسم.

پایتخت ماداگاسکار شهر آنتاناناریوو (Antananarivo) هست.

لمورهای دوست داشتنی و بازیگوش ماداگاسکار

لمورهای دوست داشتنی و بازیگوش ماداگاسکار

۹. موزامبیک (Mozambique)

این کشور بزرگ پرتغالی زبان در جنوب شرقی آفریقا و در سواحل اقیانوس هند در ازای دریافت ۵۰ دلار در فرودگاه به ایرانی ها ویزای ۳۰ روزه میده که قابل تمدید به مدت ۳۰ روز دیگه هم هست. موزامبیک قانون قدیمی داره که میگه اگر از کشوری میایید که ما سفارت داریم باید قبل سفر اقدام به گرفتن ویزا کنید. از این بابت شاید نبودن سفارت موزامبیک در ایران یک مزیت محسوب بشه! من از مرز زمینی آفریقای جنوبی وارد موزامبیک شدم و مامور مرزی می گفت باید میرفتی از پروتریا ویزا می گرفتی. نهایتا بعد از یک ساعت معطل شدن راضی شد ویزا رو بده. داشتن رزرو هتل و گواهی واکسن کرونا الزامی هست.

بازار میوه و تره بار شهر ماپوتو پایتخت موزامبیک

بازار میوه و تره بار شهر ماپوتو پایتخت موزامبیک

۱۰. کیپ ورد یا دماغه سبز (Cape Verde)

مجمع الجزایر آتشفشانی کیپ ورد در شمال غربی قاره آفریقا و در آب های اقیانوس اطلس، با فرهنگ آفریقایی-پرتغالی به ایرانی ها در بدو ورود ویزای ۹۰ روزه با هزینه ۴۰ یورو میده. قبل از سفر باید در وبسایت اداره مهاجرت دماغه سبز رجیستر کنید و گرنه موقع ورود جریمه میشید.

پایتخت کشور کیپ ورد شهر پرایا (Praia) هست.

۱۱. کومور یا مجمع الجزایر قمر (Comoros)

کومور کشوری تشکیل شده از چندین جزیره آتشفشانی در اقیانوس هند و جنوب شرق قاره آفریقا هست. شهروندان ایران می تونند در بدو ورود به کومور ویزای دو هفته ای به قیمت ۶۰ دلار آمریکا دریافت کنند. داشتن دو قطعه عکس ۴ × ۶ و بلیط خروج الزامیه. این ویزای دو هفته ای تا ۴۵ روز قابل تمدید هست.

پایتخت کشور کومور شهر مورونی (Moroni) هست.

۱۲. بوروندی (Burundi)

کشور فرانسوی زبان بوروندی در شرق آفریقا یکی از فقیرترین کشورهای قاره آفریقا هست. ده سال پیش که ویزای بوروندی رو از سفارتش در کیگالی پایتخت رواندا گرفتم بوروندی در تهران سفارت نداشت. آدرس سفارت بوروندی در تهران همون آدرس سفارت بنین یعنی بزرگراه ارتش، شهرک نفت، خیابان آبادان، کوچه شرقی سوم، ساختمان شماره ۴ و تلفن سفارت هم ۲۲۴۷۴۸۲۰ هست. امیدوارم فرصت کنم سفرنامه بوروندی رو بنویسم.

از ابتدای سال ۱۴۰۱ طبق قوانین جدید شهروندان ایران میتونند ویزای بوروندی رو در بدو ورود دریافت کنند. هنوز ایرانی که از این قانون استفاده کرده باشه رو ندیدم و بهتره در این زمینه محتاط باشید.

در راه بوجومبورا پایتخت بوروندی

در راه بوجومبورا پایتخت بوروندی

کشورهای آفریقایی با امکان ویزای الکترونیکی یا E-visa برای ایرانیان

۱. گینه (Guinea)

جمهوری گینه در غرب آفریقا که از مستعمرات فرانسه بود در ایران سفارت داره و میشه برای ویزای گینه از همین تهران اقدام کرد. آدرس سفارت گینه همون آدرس سفارت گینه بیسائو یعنی خیابان شریعتی، خیابان ملک، شماره۸ و تلفنش ۷۷۵۳۵۷۴۴ هست.

خوشبختانه گینه سیستم ویزای الکترونیکی رو هم راه اندازی کرده و دارندگان پاسپورت ایرانی هم میتونند ویزای الکترونیکی گینه کوناکری رو دریافت کنند.

توی سفرنامه سرزمین قرمز گینه مفصل در مورد ویزای گینه و سفرم به گینه نوشتم. به قول شاعر جاده های گینه محاله یادم بره 😃

جاده های قرمز گینه

جاده های قرمز گینه

۲. بنین (Benin)

کشور کوچک فرانسوی زبان بنین در غرب آفریقا توی ایران سفارت داره. آدرس سفارت بنین بزرگراه ارتش، شهرک نفت، خیابان آبادان، کوچه شرقی سوم، ساختمان شماره ۴ و تلفن سفارت هم ۲۲۲۹۵۶۵۳ هست. با توجه به در دسترس بودن سفارت، گرفتن ویزای بنین نباید دردسری داشته باشه. اما این سفارت خیلی وقت ها بی سفیر هست و دربش بسته!

زمانی که من به بنین سفر کردم ویزای بدو ورود گرفتم ولی بعد از شروع پاندمی کرونا، ویزای بدو ورود بنین هم متوقف شد.

در حال حاضر بهترین گزینه ویزای الکترونیکی بنین هست.

توی سفرنامه بنین مفصل در مورد ویزا و این کشور دوست داشتنی نوشتم.

من و اهالی قبیله تاتا در شمال غرب کشور بنین

من و اهالی قبیله تاتا در شمال غرب کشور بنین

۳. کنیا (Kenya)

کشور کنیا تا همین دو سال پیش به ایرانی ها در بدو ورود ویزای ۳ ماهه به قیمت ۵۰ دلار میداد. البته این کشور آفریقایی در تهران سفارت خانه داره و میشه قبل از سفر برای ویزای اون اقدام کرد. داشتن کارت واکسن تب زرد و مننژیت برای سفر به کنیا و گرفتن ویزا الزامیه. در صورت داشتن “ویزای توریستی شرق آفریقا” که توسط رواندا یا اوگاندا صادر شده باشه، به شرط اینکه اول ویزای شرق آفریقا رو در کشور صادرکننده اون استفاده کرده باشید، میتونید به کنیا سفر کنید. قیمت ویزای توریستی شرق آفریقا ۱۰۰ دلار هست. با توجه موارد که در این چند سال در مورد ویزای شرق آفریقا شنیدم، بهتره برای هر کشور ویزای خودش رو بگیرید و سراغ ویزای شرق آفریقا نرید. آدرس سفارت کنیا بلوار آفریقا،خیابان آرش، شماره ۱۳ و تلفن سفارت ۸۰۱۰۶۵۲۲ هست.

از ابتدای سال 2020 کشور کنیا به سیستم مراجعه سفارت ها و دریافت ویزا پایان داد و الان فقط میشه با مراجعه به وبسایت ویزای الکترونیکی کنیا، خیلی راحت با پرداخت حدود ۶۰ دلار ویزای الکترونیکی کنیا را دریافت کرد.

فرانک حسن زاده در سفرنامه کنیا و حیات وحش فوق العاده ش در مورد سفرش به کنیا نوشته.

در پارک های ملی کنیا حیوانات آزاد و بازدیدکننده ها در قفس (ماشین) هستند

در پارک های ملی کنیا حیوانات آزاد و بازدیدکننده ها در قفس (ماشین) هستند

۴. تانزانیا (Tanzania)

کشور تانزانیا از نوامبر ۲۰۱۸ قوانینش رو تغییر داده و دیگه به ایرانی ها در بدو ورود ویزا نمیده و باید به سفارت تانزانیا در کشوری غیر از ایران (در ایران سفارت نداره) مراجعه کرد و ویزای تانزانیا رو دریافت کرد. تا قبلش میشد در مرزهای زمینی و هوایی به شرط داشتن کارت واکسیناسیون تب زرد ویزای ۳ ماهه تانزانیا به قیمت ۵۰ دلار دریافت کرد.

من ویزای تانزانیا رو از سفارت تانزانیا در کامپالا پایتخت اوگاندا به همون قیمت ۵۰ دلار گرفتم و کلا پروسه ویزا ۱ ساعت طول کشید.

از اواخر سال ۲۰۲۰ سفارت های تانزانیا به ایرانی ها ویزا نمیدند و میگند باید آنلاین برای ویزای الکترونیکی تانزانیا اقدام کنید. برای این کار باید به {}} مراجعه کنید و برای ویزا اپلای کنید. اما حواستون باشه اگر تور خریداری نکرده باشید یا دعوتنامه نداشته باشید، به احتمال بسیار زیاد ویزاتون ریجکت میشه! تانزانیا خیلی داره بد با ایرانی ها برخورد میکنه و به نظرم بهتره برای دیدن حیات وحش به کنیا سفر کنیم به جای تانزانیا.

فرانک حسن زاده در سفرنامه تانزانیا و صعود به قله کلیمانجارو در مورد سفرش به تانزانیا نوشته.

 جزیره زنگبار در اولین سفری که به قاره آفریقا داشتم

جزیره زنگبار در اولین سفری که به قاره آفریقا داشتم

۵. اتیوپی (Ethiopia)

اتیوپی یکی از خاص ترین و دیدنی ترین کشورهای قاره آفریقاست. سال ۱۳۹۸ این کشور زیبا و دوست داشتنی رو دیدم و مطمئنم باز هم بهش سفر خواهم کرد. جای سفرنامه اتیوپی اینجا خالی هست. متاسفانه اتیوپی در ایران سفارت نداره اما از سال ۲۰۱۸ ما ایرانی ها میتونیم به راحتی ویزای الکترونیکی اتیوپی رو دریافت کنیم. کافیه به وبسایت ویزای الکترونیکی اتیوپی برید و با پر کردن فرم، آپلود یک عکس و صفحه اول پاسپورت و پرداخت ۵۲ دلار، ویزای اتیوپی رو دریافت کنید. وبسایتش میگه سه روز کاری طول میکشه تا جواب بدند ولی معمولا در عرض چند ساعت ویزای یک ماهه یکبار ورود اتیوپی رو براتون ایمیل می کنند.

توی شرایط ویزا نوشته با این ویزا فقط میتونید از طریق فرودگاه بین المللی پایتخت یعنی آدیس آبابا (Addis Ababa) وارد بشید. ولی من از طریق مرز زمینی سومالی-اتیوپی هم وارد شدم و مشکلی پیش نیومد.

این نکته رو هم در نظر داشته باشید که بعد از پاندمی ویزای اتیوپی برای ایرانی ها شانسی شده. یعنی ممکنه یک روزه ویزا بده و هم ممکنه بدون دلیل ریجکت کنه.

کاروان حمل نمک در شمال اتیوپی

کاروان حمل نمک در شمال اتیوپی

۶. اوگاندا (Uganda)

اوگاندا واقع شده در آفریقای شرقی هست و سرچشمه رود تمدن ساز نیل اونجاست. اوگاندا در گذشته به ایرانی ها در مرز هوایی و زمینی ویزای ۹۰ روزه در ازای دریافت ۵۰ دلار میداد اما دو سالی میشه که این نوع ویزا دیگه صادر نمیشه. اوگاندا در تهران سفارت داره و من خودم از سفارتش در عرض چند ساعت ویزا گرفتم. اما این گزینه هم یک سالی هست حذف شده و سفارت اوگاندا دیگه ویزا صادر نمیکنه. آدرس سفارت اوگاندا بلوار آفریقا، خیابان طاهری، شماره ۵۹ و تلفن سفارت ۲۲۶۵۸۵۰۶ هست.

در حال حاضر تنها گزینه برای ویزای اوگاندا، مراجعه به وبسایت ویزای الکترونیکی اوگاندا و دریافت ویزای الکترونیکی اوگاندا با هزینه حدود ۶۰ دلار هست.

تجربه افرادی که بعد از پاندمی اقدام به گرفتن ویزای اوگاندا کردند میگه که اینقدر پروسه رو طولش میدن تا بی خیالش بشی.

در صورت داشتن “ویزای توریستی شرق آفریقا” که توسط رواندا یا کنیا صادر شده باشه هم میتونید به اوگاندا سفر کنید. قیمت ویزای توریستی شرق آفریقا ۱۰۰ دلار هست. البته باید حتما قبلش ویزای شرق آفریقا رو در کشوری که صادر کرده استفاده کنید بعد باهاش به اوگاندا سفر کنید. توصیه من این هست که بی خیال ویزای شرق آفریقا بشید و ویزای هر کشور رو جداگانه بگیرید.

پایتخت اوگاندا شهر کامپالا (Kampala) هست.

توی اوگاندا میتونید برید خط استوا رو ببینید و در یک زمان روی هر دو نیمکره شمالی و جنوبی بایستید

توی اوگاندا میتونید برید خط استوا رو ببینید و در یک زمان روی هر دو نیمکره شمالی و جنوبی بایستید

۷. جیبوتی (Djibouti)

کشوری کوچک در شاخ آفریقا که یک شبه از یار غار ایران تبدیل شد به دشمن استراتژیک و باعث پدید آمدن یک عالمه جوک و شعر طنز شد. ایرانی ها زمانی می تونستند ویزای فرودگاهی جیبوتی که ۳۰ روز هم اعتبار داره رو به قیمت ۸۵ دلار دریافت کنند. اما بعد از ماجراهای سفارت عربستان؛ جیبوتی که توی تیم عربستان بود کلا با ایرانی ها بد شد و یادش رفت پول ساخت مجلسش رو هم ما دادیم.

در حال حاضر برای دریافت ویزای جیبوتی باید به سفارتش در یک کشور دیگه مثلا اتیوپی مراجعه کنیم یا از وبسایت ویزای الکترونیکی جیبوتی برای گرفتن ویزا اقدام کنیم.

پاییز سال ۱۳۹۸ کشور جیبوتی رو دیدم و فرصت کنم سفرنامه ش رو مینویسم.

شهر جیبوتی پایتخت کشور جیبوتی

شهر جیبوتی پایتخت کشور جیبوتی

۸. لسوتو (Lesotho)

کشور پادشاهی لسوتو بطور کامل داخل آفریقای جنوبی قرار گرفته. لسوتو در ایران سفارت نداره ولی سیستم ویزای الکترونیکی رو برای همه کشورها فعال کرده. با مراجعه به وبسایت ویزای الکترونیکی لسوتو و پرداخت ۱۵۰ دلار میتونیم ویزای بسیار گران لسوتو رو دریافت کنیم.

پایتخت کشور لسوتو شهر ماسرو (Maseru) هست.

من در کنار پادشاه موسس کشور لسوتو یا به قول خودشون پادشاه آسمان ها

من در کنار پادشاه موسس کشور لسوتو یا به قول خودشون پادشاه آسمان ها

۹. بوتسوانا (Botswana)

کشور بوتسوانا در جنوب قاره آفریقا واقع شده و توی ایران هم سفارت نداره. اما با مراجعه به وبسایت ویزای الکترونیکی بوتسوانا و پرداخت 23 دلار میتوتیم برای دریافت ویزای الکترونیکی بوتسوانا درخواست بدیم. توی وبسایت گفته بود تا سه روز کاری جواب میدن ولی برای من سه هفته طول کشید!

بوتسوانا پارک های ملی و حیات وحش بسیار زیبایی داره ولی در سفر کوتاهم به اونجا فقط از پایتختش یعنی شهر گابورون (Gaborone) دیدن کردم.

گابرون پایتخت بوتسوانا

گابرون پایتخت بوتسوانا

۱۰. زامبیا (Zambia)

کشور زامبیا با مساحت نصف ایران در آفریقای مرکزی قرار گرفته و برای دیدن آبشار ویکتوریا میتونیم بهش سفر کنیم. زامبیا در تهران سفارت نداره، از ویزای فرودگاهی هم خبری نیست و برای گرفتن ویزای زامبیا باید به سفارت زامبیا در یکی از کشورهای همسایه مراجعه کنید. مدتیه که زامبیا سیستم ویزای الکترونیکی رو راه اندازی کرده و ایرانی ها هم میتونند با استفاده از وبسایت ویزای الکترونیکی زامبیا فرم ها رو پر کنند و با پرداخت ۳۰ دلار ویزا دریافت کنند. زامبیا بیشتر درخواست ویزای ایرانی ها رو ریجکت میکنه. پایتخت زامبیا شهر لوساکا (Lusaka) هست.

۱۱. گابن (Gabon)

کشور فرانسوی زبان گابُن با جمعیت یک و نیم میلیون نفری در آفریقای مرکزی قرار گرفته. گابن در تهران سفارت نداره، ویزای فرودگاهی هم برای ما صادر نمیکنه و برای گرفتن ویزای گابن باید به سفارت گابن در یکی از کشورهای همسایه مراجعه کنید. دو سال هست که گابن سیستم ویزای الکترونیکی رو راه اندازی کرده و ایرانی ها هم میتونند با استفاده از وبسایت ویزای الکترونیکی گابن فرم ها رو پر کنند و با پرداخت ۷۰ یورو تنها در عرض ۷۲ ساعت ویزا دریافت کنند. فقط حواستون باشه وقتی ویزای الکترونیکی گابن رو داشته باشید تنها از طریق فرودگاه پایتخت یعنی لیبرویل میتونید وارد گابن بشید.

پاتخت گابن شهر لبرِویل (Libreville) هست.

۱۲. سائو تومه و پرنسیپ (Sao Tome and Principe)

جزیره ای پرتغالی زبان با جمعیت کمتر از ۲۰۰ هزار نفر در آب های اقیانوس اطلس که خیلی به قاره آفریقا نزدیکه. این کشور نه توی ایران سفارت داره و نه ویزای بدو ورود به ایرانی ها میده ولی در صورت داشتن ویزای معتبر شینگن و یا ویزای آمریکا، با پاسپورت ایرانی میتونیم به مدت ۱۵ روز به این کشور سفر کنیم.

از اواسط سال ۲۰۲۰ سائو تومه و پرنسیپ ویزای الکترونیکی رو برای تمام کشورها فعال کرده و با مراجعه به وبسایت ویزای الکترونیکی سائو تومه و پرنسیپ میتونیم برای ویزای این کشور اپلای کنیم.

پایتخت کشور سائوتومه و پرنسپ شهر سائو تومه (Sao Tome) هست.

۱۳. سودان جنوبی (South Sudan)

کشور سودان جنوبی قدمت جندانی نداره و عنوان جدید کشور دنیا رو به همراه خودش داره. در تابستان سال ۲۰۱۱ کشور سودان جنوبی اعلام استقلال کرد. کشور سودان جنوبی بدلیل فقیر بودن و البته جوان بودنش، سفارت های زیادی نداره. خوشبختانه از سال ۲۰۲۰ این کشور سیستم ویزای الکترونیکی رو برای همه کشورها ایجاد کرد. با رفتن وبسایت ویزای الکترونیکی سودان جنوبی، پر کردن فرم ها و پرداخت ۱۲۰ دلار میتونید ویزای یک ماهه سودان جنوبی رو دریافت کنید.

پایتخت سودان جنوبی شهر جوبا (Juba) هست.

۱۴. مالاوی (Malawi)

کشور نسبتا کوچک مالاوی در جنوب قاره آفریقا واقع شده. متاسفانه مالاوی در ایران سفارت نداره و برای دریافت ویزاش باید به کشور اتیوپی یا آفریقای جنوبی سفر کنیم. از اواخر سال ۲۰۱۹ ما ایرانی ها میتونیم ویزای الکترونیکی مالاوی رو با مراجعه به وبسایت ویزای الکترونیکی مالاوی و پرداخت ۵۰ دلار دریافت کنیم. البته اگر دعوتنامه نداشته باشید احتمال ریجکت شدن ویزا زیاده.

پایتخت کشور مالاوی شهر لیلونگوه (Lilongwe) هست.

۱۵. جمهوری دموکراتیک کنگو (Democratic Republic of the Congo)

کشور بزرگ جمهوری دموکراتیک کنگو با اختلاف کمی نسبت به الجزایر، دومین کشور بزرگ آفریقاست. جمهوری دموکراتیک کنگو در ایران سفارت نداره و برای دریافت ویزا باید به ترکیه یا لبنان سفر کنیم. البته جمهوری دموکراتیک کنگو در اغلب کشورهای بزرگ و مهم آفریقا مثل کنیا و اتیوپی سفارت داره.

دکتر کنگو به تازگی (اسفند ۱۴۰۱) سیستم ویزای الکترونیکی را راه اندازی کرده و ادعا میکنه ظرف ۷۲ ساعت پس از ثبت نام و پرداخت هزینه ۲۵۰ دلاری ویزای توریستی، ویزا را صادر میکنه. با مراجعه به وبسایت ویزای الکترونیکی کنگو میتونید برای دریافت ویزا اقدام کنید.

پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو شهر کینشاسا (Kinshasa) هست.

ویزای سایر کشورهای آفریقایی

۱. سنگال (Senegal)

این کشور فرانسوی زبان غرب آفریقا در سواحل اقیانوس اطلس در ایران سفارت داره. آدرس سفارت سنگال تهران، فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان چیذری، خیابان ساطعی، پلاک ۵ و تلفن سفارت ۸۸۰۹۱۲۲۵ هست. ویزای توریستی سنگال رایگان هست ولی پروسه صدور ویزا زمانبر هست.

سنگال دومین کشوری بود که در غرب آفریقا دیدم. برای اطلاعات بیشتر در مورد مدارک لازم برای ویزا سنگال و سفر به سنگال میتونید سفرنامه سنگال رو مطالعه کنید.

جزیره گوره در نزدیکی داکار پایتخت سنگال

جزیره گوره در نزدیکی داکار پایتخت سنگال

۲. گامبیا (Gambia)

کشور کوچک گامبیا در غرب آفریقا توسط سنگال احاطه شده و متاسفانه در ایران سفارت نداره. گرفتن ویزای گامبیا از سفارتش در کشورهای دیگه هم کار بسیار سختی هست. برای اطلاع از اینکه من چطور تونستم بدون ویزا کشور گامبیا رو ببینم، سفرنامه گامبیا رو مطالعه کنید.

شهر ساحلی تنجی در گامبیا

شهر ساحلی تنجی در گامبیا

۳. لیبریا (Liberia)

لیبریا کشوری در غرب آفریقاست که تاریخ معاصرش با الماس، جنگ داخلی و بیماری های کشنده گره خورده. لیبریا در ایران سفارت نداره و به همین علت گرفتن ویزاش کمی دردسر داره. توی سفرنامه لیبریا علاوه بر ماجراهای سفرم به این کشور، در مورد ویزا هم توضیحات کاملی دادم.

شهر مونروویا پایتخت کشور لیبریا

شهر مونروویا پایتخت کشور لیبریا

۴. مالی (Mali)

کشور فرانسوی زبان مالی با مساحت ۱.۲ میلیون کیلومتر مربعی در غرب آفریقا قرار گرفته. برای گرفتن ویزای مالی میتونید به سفارت مالی در تهران به آدرس قیطریه، خیابان بهار جنوبی، خیابان جهرمی، خیابان بهرام، کوچه آریا غربی، شماره ۲۲ مراجعه کنید یا با تلفن ۷۸۸۱۷۶۲۲ تماس بگیرید.

البته گرفتن ویزای مالی در تهران مشکلات خودش رو هم داره. توی سفرنامه مالی، کشوری خطرناک در صحرای آفریقا در مورد ویزا و همینطور مسائل امنیتی که موقع سفر به مالی باید رعایت کنید نوشتم. امیدوارم اوضاع کشور به سامان تر بشه و بتونم دوباره به مالی سفر کنم.

رودخانه نیجر در شهر باماکو پایتخت مالی

رودخانه نیجر در شهر باماکو پایتخت مالی

۵. بورکینافاسو (Burkina Faso)

بورکینافاسو کشوری فقیر با مردمانی بسیار مهربان هست که متاسفانه اوضاع امنیتی جالبی نداره. بورکینافاسو در ایران سفارت نداره و همین گرفتن ویزای بورکینافاسو رو کمی سخت میکنه. توی سفرنامه بورکینا فاسو در مورد سفر کوتاهم به این کشور و همینطور نحوه گرفتن ویزاش توضیح دادم.

بازار شهر بوبو دیولاسو در غرب بورکینافاسو

بازار شهر بوبو دیولاسو در غرب بورکینافاسو

۶. ساحل عاج (Ivory Coast)

این کشور غرب آفریقا هم در تهران سفارت داره و آدرس سفارت ساحل عاج تهران، خیابان نلسون ماندلا (جردن)، خیابان طاهری، پلاک ۶۹ چسبیده به سفارت اوگاندا و تلفن سفارت ۰۲۱۲۲۰۳۷۷۲۹ هست.

ساده ترین راه برای دریافت ویزای ساحل عاج مراجعه به سفارت ساحل عاج در تهران هست. یک روش دیگه هم مراجعه به وبسایت پیش ویزا هست که توی اون فرم ها رو پر می کنید و مبلغ ویزای ساحل رو پرداخت می کنید ولی ویزا در موقع ورود به فرودگاه آبیجان به شما داده میشه.

برای اطلاع از نحوه گرفتن ویزای ساحل عاج در تهران و داستان های سفر من به این کشور، سفرنامه ساحل عاج رو مطالعه کنید.

روستایی در شمال کشور ساحل عاج

روستایی در شمال کشور ساحل عاج

۷. غنا (Ghana)

کشور ۲۶ میلیون نفری و انگلیسی زبان غنا در تهران سفارت داره و دریافت ویزای غنا نسبتاً ساده و سریع هست.

توی سفرنامه غنا سرزمین ساحل طلایی اطلاعات کامل در مورد آدرس سفارت غنا در تهران، مدارک لازم برای ویزای غنا و همینطور جزئیات سفرم به غنا رو نوشتم.

روستای روی آب زوله زو در غرب غنا

روستای روی آب زوله زو در غرب غنا

۸. نیجر (Niger)

نیجر کشور بزرگی هست که در جنوب صحرای آفریقا واقع شده. بر خلاف نیجریه که توی ایران سفارت داره، متاسفانه نیجر در ایران سفارت نداره و باید از کشور دیگه ای برای ویزاش اقدام کنیم.

توی سفرنامه نیجر کشوری در منطقه ساحل در مورد چگونگی گرفتن ویزای نیجر و همینطور سفرم به این کشور نوشتم.

رودخانه نیجر در شهر نیامی پایتخت کشور نیجر

رودخانه نیجر در شهر نیامی پایتخت کشور نیجر

۹. آفریقای جنوبی (South Africa)

جنوبی ترین کشور قاره آفریقا در ایران سفارت داره. آدرس سفارت آفریقای جنوبی در ایران، تهران، خیابان ولیعصر، خیابان یکتا، پلاک ۵ و تلفن سفارت ۰۲۱۲۲۷۰۲۸۶۶ می باشد. البته برای ویزای توریستی باید به مرکز وی اف اس آفریقای جنوبی در هروی برید.

فرانک حسن زاده که خیلی خوب آفریقای جنوبی رو دیده، در سفرنامه آفریقای جنوبی از اقیانوس هند تا اقیانوس اطلس مفصل در مورد سفرش و ویزای آفریقای جنوبی نوشته.

جنوبی ترین نقطه قاره آفریقا، جایی که اقیانوس هند و اقیانوس اطلس به هم می رسند

جنوبی ترین نقطه قاره آفریقا، جایی که اقیانوس هند و اقیانوس اطلس به هم می رسند

۱۰. اسواتینی (Eswatini)

کشور پادشاهی اسواتینی که تا همین چند سال قبل اسمش سوازیلند بود، در جنوب قاره آفریقا و بین آفریقای جنوبی و موزامبیک واقع شده. اسواتینی در ایران سفارت نداره و برای دریافت ویزای اسواتینی میتونیم به قطر، امارات، آفریقای جنوبی یا اتیوپی بریم.

فرصت کنم سفرنامه اسواتینی رو می نویسم.

من و ملکه سوازیلند در امبابان پایتخت کشور اسواتینی

من و ملکه سوازیلند در امبابان پایتخت کشور اسواتینی

۱۱. مصر (Egypt)

مصر در یک دوره بسیار کوتاه بعد از بهار عربی و انقلابش برای ایرانی ها ویزای توریستی مصر رو صادر می کرد ولی در حال حاضر گرفتن ویزای مصر بدلیل تاریخچه ای که در روابط دو کشور هست، غیرممکن به نظر میرسه. سفارت مصر در تهران سال هاست تعطیله و فقط یک دفتر حافظ منافع در تهران داره.

البته دوستی دارم که با همه سختی ها تونست ویزای مصر رو بگیره و به این کشور سفر کنه. علی حمیدیان در سفرنامه مصر، سرزمین اهرام: قاهره، شرم الشیخ و ویزای مصر در مورد سفرش و اینکه چطوری ویزای مصر رو گرفت برامون نوشته.

۱۲. تونس (Tunisia)

تونس که امروزه با عنوان شروع کننده بهار عربی شناخته میشه در زمینه جذب توریست و استفاده از سواحل مدیترانه خیلی کار کرده و گرفتن ویزای تونس برای ما ایرانی ها خیلی سخت نیست. آدرس سفارت تونس در تهران شهرک قدس، فاز ۴، بلوار ایوانک، زرافشان شمالی، کوچه ۲، شماره ۷ و تلفن سفارت هم ۸۸۵۶۳۷۶۷ هست.

مریم جنتی فر در سفرنامه تونس؛ سرزمین مردمانی که می‌خواهند به درهای بسته‌‌ رنگ دموکراسی بپاشند مفصل در مورد سفرش به تونس نوشته.

۱۳. نیجریه (Nigeria)

جمهوری فدرال نیجریه با بیش از ۱۷۰ میلیون جمعیت مسلمان و مسیحی در غرب آفریقا قرار گرفته و از نظر امنیتی بویژه در مناطق شمالی وضعیت جالبی نداره. آدرس سفارت نیجریه در تهران الهیه، خیابان چناران، سروستان غربی، شماره ۱۶ و تلفن سفارت۲۲۶۳۶۳۱۷ هست. ویزای نیجریه دردسر زیادی داره و حتما قبل از سفر مسائل امنیتی باید بررسی بشه.

قرار بود در سفر غرب آفریقا نیجریه کشور پایانی باشه. ویزای نیجریه رو هم در تهران گرفتم ولی سفارت نیجریه اشتباهی به جای ویزای دو ماهه، ویزای یک ماهه داد که تا زمان رسیدن ما به نیجریه باطل میشد. سفارت حاضر نشد اشتباهش رو اصلاح کنه و یا حتی پول ما رو پس بده. داستان مراجعه و چانه زدن با سفارت های نیجریه در غرب آفریقا رو توی سفرنامه ها می تونید بخونید.

پایتخت نیجریه شهر آبوجا (Abuja) هست.

رودخانه نیجر در کشور نیجریه قبل از ریختن به خلیج گینه و اقیانوس اطلس – عکس رو در پرواز ابوظبی به سائوپائولو گرفتم

رودخانه نیجر در کشور نیجریه قبل از ریختن به خلیج گینه و اقیانوس اطلس – عکس رو در پرواز ابوظبی به سائوپائولو گرفتم

۱۴. جمهوری آفریقای مرکزی (Central African Republic)

کشور جمهوری آفریقای مرکزی در مرکز آفریقا واقع شده و در ایران سفارت نداره. برای دریافت ویزای جمهوری آفریقای مرکزی میتونیم به قطر، آفریقای جنوبی یا اتیوپی بریم.

پایتخت کشور جمهوری آفریقای مرکزی شهر بانگی (Bangui) هست.

۱۵. لیبی (Libya)

آدرس سفارت لیبی در تهران فرمانیه، دیباجی شمالی، خیابان یاسمن، شماره ۷۲ و تلفنش ۲۲۴۱۸۳۲۲ هست.

البته سفارتش مدت زیادی هست سفیر نداره و تعطیل شده. کلا دولت قانونی لیبی برای شهروند هیچ کشوری ویزای توریستی صادر نمیکنه. تنها راه برای دیدن لیبی ویزای بیزنس هست که با هزینه های جانبیش چند هزار دلاری آب میخوره! قراره از سال ۲۰۲۳ ویزای توریستی هم صادر کنه اما فقط برای کسانی که پکیج تور خریده باشند

پایتخت لیبی شهر طرابلس (Tripoli) هست.

۱۶. مغرب یا مراکش (Morocco)

مراکش که تا همین ۶۰ سال پیش مستعمره فرانسه بود در شمال غرب آفریقا قرار گرفته. با شنیدن مراکش اولین اسم هایی که توی ذهن من میاد کازابلانکا و جبل الطارق هست. آدرس سفارت مراکش در تهران خیابان پاسداران، نارنجستان ۶، شماره ۲۹ و تلفن سفارت ۲۶۱۵۱۶۶۴ هست. گرفتن ویزای مراکش تا همین چند وقت پیش کار سختی نبود. اما از تاریخ ۱۳۹۷/۲/۱۱ مراکش کلیه روابطش با ایران رو قطع کرد و سفارتش در تهران هم تعطیل شد. متاسفانه الان باید برای ویزای مراکش به سفارتش در یک کشور دیگه مراجعه کنیم و شانس گرفتن ویزا هم خیلی خیلی کمه.

پایتخت کشور مراکش شهر رباط (Rabat) هست.

اگر به مراکش رفتید میتونید به راحتی از کشور صحرای غربی که بیشترش توسط مراکش اشغال شده هم بازدید کنید

۱۷. الجزایر (Algeria)

کشور بزرگ الجزایر در شمال قاره آفریقا با ۴۰ میلیون نفر جمعیت در سواحل دریای مدیترانه قرار گرفته و زیاد هم روی خوشی به توریست ها نشون نمیده. آدرس سفارت الجزایر در تهران، خیابان ایران زمین، خیابان مهستان، کوچه ۱۱ شماره ۲۰ هست. تلفن سفارت الجزایر هم ۸۸۵۶۱۸۸۲ هست و بهتره قبل از مراجعه تماس گرفته بشه. ویزای یک ماهه الجزایر ۲۰ دلار هزینه داره ولی کلا الجزایر تمایل چندانی به صادر کردن ویزای توریستی نداره.

برای آخرین اطلاعات به وبسایت سفارت الجزایر در تهران مراجعه کنید.

پایتخت کشور الجزایر شهر الجزیره (Algiers) هست.

۱۸. آنگولا (Angola)

کشور پرتغالی زبان آنگولا در ایران سفارت نداره و برای دریافت ویزا باید به ترکیه، امارات یا یکی از همسایه های آنگولا در آفریقا بریم.

پایتخت کشور آنگولا شهر لواندا (Luanda) هست.

۱۹. سودان (Sudan)

کشور سودان که سومین کشور بزرگ قاره آفریقاست در ایران سفارت داره و آدرس سفارت تهران، بلوار آفریقا، خیابان بهرامی، پلام ۶۰ و تلفن سفارت سودان هم ۰۲۱۸۸۷۸۱۱۸۳ هست. بعد از ماجراهای سفارت عربستان، سودان هم رابطه ش با ایران تیره و تار شد و بیشتر اوقات سفارتش بسته هست. زمانی هم که بازه ویزای توریستی به ایرانی ها نمیده. به نظر میاد اپلای برای ویزای سودان از کشورهای همسایه ش مثل اتیوپی شدنی تر باشه.

پایتخت سودان شهر خارطوم (Khartoum) هست.

۲۰. کامرون (Cameroon)

کشور کامرون در مرکز قاره آفریقا واقع شده و متاسفانه در ایران سفارت ندارد. برای دریافت ویزای کامرون میتونیم به ترکیه، امارات یا کنیا و اتیوپی در آفریقا بریم.

پایتخت کشور کامرون شهر یائونده (Yaounde) هست.

۲۱. اریتره (Eritrea)

کشور اریتره در شرق آفریقا واقع شده و میانه خوبی با توریست نداره. اریتره در ایران سفارت نداره و برای دریافت ویزای اریتره میتونیم به قطر، امارات، آفریقای جنوبی یا اتیوپی بریم. سفارت های اریتره به بدقلق بودن معروف هستند و معمولا پروسه بررسی ویزا یک ماه طول میکشه.

پایتخت کشور اریتره شهر آسمارا (Asmara) هست.

۲۲. جمهوری کنگو (Republic of the Congo)

کشور جمهور کنگو که به کنگو برازاویل هم معروفه، در همسایگی اون کنگوی بزرگ قرار داره. کنگو برازاویل هم در ایران سفارت نداره و برای گرفتن ویزاش باید به ترکیه، اتیوپی یا کنیا سفر کنیم.

البته کنگو برازاویل سال ۲۰۱۹ گفته بود قراره ویزای الکترونیکی راه اندازی کنه که هنوز انجام نشده. بعدش اعلام کرد از طریق وبسایت سفارت کنگو در فرانسه میشه برای ویزای الکترونیکی اقدام کرد. اما من چک کردم هنوز بعضی مدارک رو باید پست کرد و احتمالا در آخر میگه پاسپورت رو هم بفرستید!

پایتخت کشور جمهوری کنگو شهر برازاویل (Brazzaville) هست.

۲۳. چاد (Chad)

کشور چاد در مرکز قاره آفریقا واقع شده و متاسفانه در ایران سفارت نداره. برای دریافت ویزای چاد میتونیم به ترکیه، یا اتیوپی در آفریقا بریم.

پایتخت کشور چاد شهر انجامنا (NDjamena) هست.

۲۴. گینه استوایی (Equatorial Guinea)

کشور گینه استوایی همونطور که از اسمش پیداست روی خط استوا قرار گرفته. گینه استوایی در مرکز قاره آفریقا واقع شده و متاسفانه در ایران سفارت ندارد. برای دریافت ویزای گینه استوایی میتونیم به ترکیه بریم.

گینه استوایی سیستم حکومت داری بسیار بسته ای داره و در بعضی زمینه ها قابل مقایسه با کره شمالی هست. به همین دلیل برای دادن ویزا بسیار سختگیری میکنه و شانس گرفتن ویزای توریستی پایین هست.

پایتخت کشور گینه استوایی شهر مالابو (Malabo) هست.

۲۵. نامیبیا (Namibia)

کشور زیبای نامیبیا در جنوب قاره آفریقا واقع شده و متاسفانه در ایران سفارت نداره. برای دریافت ویزای نامیبیا میتونیم به مالزی، هند، آفریقای جنوبی یا اتیوپی در آفریقا بریم. ایران در ویندهوک پایتخت نامیبیا سفارت داره.

پایتخت کشور نامیبیا شهر ویندهوک (Windhoek) هست.

اگر قصد دارید خودتون اطلاعات به روز از ویزا و ملزومات پزشکی کشوری که قصد سفر دارید به دست بیارید، وبسایت یاتا ( IATA ) یا همون انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی، بهترینه که قاعدتا هرچند ساعت باید اطلاعاتش به روز رسانی بشه. فقط کافیه به قسمت پاسپورت و ویزای سایت یاتا برید، مقصدتون، اطلاعات پاسپورت و یک سری مشخصات دیگه رو وارد کنید و اون بهتون میگه برای سفر به ویزا نیاز دارید یا در فرودگاه میتونید اون رو دریافت کنید یا نه.

با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht

با پر کردن اطلاعات این فرم آنلاین میتونید از شرایط ویزا برای کشور مقصد مطلع بشید

با پر کردن اطلاعات این فرم آنلاین میتونید از شرایط ویزا برای کشور مقصد مطلع بشید

شما هم اگر تجربه ای در زمینه کشورهای آفریقایی دارید با من و مخاطبان سفرنوشت از طریق کامنت های پایین صفحه به اشتراک بزارید.

اسفند ۱۳۹۵

مطالب مرتبط

احمد خانی

احمد خانی عاشق سفر و دیدن سرزمین های متفاوت

برای اطلاع از سفرنامه و ویزای کشور جدید، به روز رسانی مطالب قبلی و اطلاع از برنامه‌ سفرهای گروهی و تور عضو خبرنامه سفرنوشت بشوید

۸۶دیدگاه

دیدگاه را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
  • - گزینه های دیدگاه، نام و ایمیل حتما باید وارد شوند.
  • - ایمیل شما هیچگاه منتشر نخواهد شد. فقط برای اطلاع شما از پاسخ به دیدگاهتان استفاده می شود.
ف
فراز
۹ ماه قبل

خیلی از کشورهای آفریقایی ویزای اینترنتی به همه ی کشور ها ، از جمله ایران، میدن.
حتی گینه استوایی که قبلاً یکی از سختگیر ترین ویزا ها بود. آفریقای جنوبی هم میده.
سومالی‌لند هم راحت شده
خودتون بیشتر چک کنید

پاسخ
پاسخ
ف
فراز
حدود ۱ سال قبل

یه نکته جالب درباره ویزای غنا: فکر کنم غنا تنها برای اکثر کشور های آفریقایی (بجز مراکش) معافیت ویزا داره و بقیه (حتی آمریکایی ها) باید به سفارت مراجعه کنند 😆

پاسخ
پاسخ
ف
فراز
حدود ۱ سال قبل

سلام
گینه استوایی از ۱ جولای ۲۰۲۳ ویزای اینترنتی رو معرفی کرد
هزینه: ۷۵ دلار
https://equatorialguinea-evisa.com/

پاسخ
پاسخ
ف
فراز
بیشتر از ۱ سال قبل

گینه استوایی در واقع کمی بالاتر از خط استوا قرار گرفته 😊

پاسخ
پاسخ
ف
فراز
بیشتر از ۱ سال قبل

جمهوری دموکراتیک کنگو اخیرا وبسایت ویزای اینترنتی رو فعال کردن به آدرس evisa.gouv.cd

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۱ سال قبل

سلام
مرسی گفتید

پاسخ
پاسخ
م
مهدی
حدود ۲ سال قبل

سلام وتشکر از اطلاعات نابتون...میخواستم برای سفر به سه کشور اتیوپی و کنیا و تانزاینیا اقدام کنم...بنظرتون نحوه حرکت بین این سه کشور چطور باشه بهتره و ویزای تانزانیا را میشه راحت گرفت؟

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
نزدیک ۲ سال قبل

سلام
الان فقط ویزای کنیا راحته

پاسخ
پاسخ
گ
گلناز
بیشتر از ۲ سال قبل

سلام روزتون بخیر
اگر ویزای یک کشور آفریقایی مثل تونس رو بگیریم و از اون کشور بخوایم درخواست ویزای یک کشور آفریقایی دیگه با دعوتنامه شهروند اون کشور داشته باشیم ، شانس قبولی ویزا بیشتر میشه یا خیر؟(مثلا برای کشور مراکش درخواست بدم)

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۲ سال قبل

ویزای مراکش در حال حاضر شانس بسیار بسیار کمی داره، از هرکجا که اقدام کنید (با پاسپورت ایرانی)

پاسخ
پاسخ
ا
امیر حداد
بیشتر از ۲ سال قبل

من به نامیبیا و بوتسوانا که قطعا از تاپترین لوکیشنهای دنیا برای بکپکرهاست ؛سفر بکپکی و ماجراجویانه داشتم و تا جاییکه تحقیق کردم و خودشون میگفتن ،تا اون موقع کسی با پاس ایرانی به اون کشورها بویژه به این شکل سفر نکرده بود.

پاسخ
پاسخ
ا
ابواحمد
بیشتر از ۲ سال قبل

سلام.ویزای کارکویت رودارم ومیخوام ازکویت باگذرنامه ایرانی به مراکش سفرکنم آیا برای ایرانی تهیه ويزاي مراکش مقدورمیباشد درحالی که ایران ومراکش روابط دیپلماتیک ندارندوسفارت خانه ها بسته شده اند

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۲ سال قبل

سلام
این سوال رو باید از سفارت مراکش در کویت بپرسید

پاسخ
پاسخ
F
Farid
بیشتر از ۲ سال قبل

سلام وقت بخیر.میخواستم بدونم سفر به موریتانی شرایط خاصی داره از قبیل واسکن تب زرد و غیره یا نه فقط با ویزای فرودگاهی میشه رفت؟؟
و اینکه میشه با استناد به اطلاعاتی که سایت یاتا بهمون میده سفر کرد؟؟؟
ممنون میشم اگه پاسخ سوالامو بدین.
سپاس

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۲ سال قبل

سلام
سفرنامه موریتانی رو ببینید.

پاسخ
پاسخ
د
دانیال ساعی
بیشتر از ۲ سال قبل

گویا اخذ ویزا کشور بروندی به مدت ۳۰ فرودگاه رو برای ايرانيان شدنی هست به تازگی

پاسخ
پاسخ
ف
فاطمه
نزدیک ۳ سال قبل

سلام.
چرا به جای ویزای شرق افریقا پیشنهاد میکنید جدا جدا ویزا بگیریم. پلن من کنیا، اوگاندا و شاید اگر محدودیت ها برداشته بشه رواندا هست، هزینه ویزاهای جدا گانه خیلی زیاد میشه.

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
نزدیک ۳ سال قبل

سلام
چون چندین مورد داشتیم ماموران مرزی وقتی دیدند ویزای شرق آفریقا از کشوری بجز کشور خودشون گرفته شده، اذیت کردند و حتی مورد عدم اجازه ورود هم بوده.

پاسخ
پاسخ
م
محمد
نزدیک ۳ سال قبل

سلام ویزای تجاری نیجریه اطلاع دارید؟

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
نزدیک ۳ سال قبل

سلام
باید دعوتنامه از شرکتی در نیجریه داشته باشید.

پاسخ
پاسخ
ا
امیر حسین
بیشتر از ۳ سال قبل

سلام .
اطلاعات سایت شما را مختصر مطالعه کردم .
یک راهنمایی از شما می‌خوام البته در صورت امکان .
برای ازدواج با یک خانم آمریکایی ، به کدام کشور میتونم برم تا ازدواجم را ثبت کنم ؟

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۳ سال قبل

سلام
فکر می کنم با این شرایط کرونا الان راحت ترین کشور باری سفر ترکیه هست.

پاسخ
پاسخ
م
محسن
بیشتر از ۳ سال قبل

سلام در مورد ویزای کنگو اطلاعی دارین
برای ایرانی ها ویزا صادر میشه
ممنون میشم اگه راهنمایی کنین و اینکه چجور کشوریه

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۳ سال قبل

سلام
به کنگو سفر نکردم

پاسخ
پاسخ
ر
ریاز رضایا
نزدیک ۴ سال قبل

سلام.امکانش هست راجب کشور جمهوری صحرای غربی هم توضیح بدید؟! ویزا می خواد اونجا برای ایرانی ها؟! ممنونم ازتون

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
نزدیک ۴ سال قبل

سلام
اون قسمتیش که در تصرف مراکش هست رو به راحتی میتونید از سمت مراکش واردش بشید.
قسمت دیگرش هم از سمت موریتانی میشه وارد شد، ویزای خاصی نداره فقط باید سبیل ماموران مرزی رو چرب کرد.

پاسخ
پاسخ
ا
ارشاد
حدود ۴ سال قبل

ممنون بابت این مقاله. من ژانویه و فوریه ۲۰۲۰ در نیروبی بودم. به سفارت تانزانیا مراجعه کردم اما جواب درستی نمیدادند.‌ فقط حواله میکردن به وبسایت ویزای الکترونیکی. کلا بی سر و ته هست و من بیخیال شدم. در حال حاضر هم بعد از شش ماه دوباره به کنیا اومدم و در مومباسا هستم.

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
حدود ۴ سال قبل

سلام دوست عزیز
مرسی از نوشتن تجربت. تانزانیا خیلی اذیت میکنه

پاسخ
پاسخ
M
Moha
بیشتر از ۴ سال قبل

با سلام من الان در کشور تانزانیا هستم و اینجا به علت کرونا گیر کردیم و راه برگشت به ایران نداریم پیشنهاد میکنم فکر اومدن اینجا رو نکنید خیلی سختگیرن و کشور کمونیستی هست من با ویزای تجاری که ۳۵۰ دلار هست اومدم و الان تمدید هم باید دوباره پول بدیم

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۴ سال قبل

سلام دوست عزیز
متاسفم اونجا گیر کردید. پروازهای قطر رو چک کنید.

پاسخ
پاسخ
ع
علی
بیشتر از ۴ سال قبل

سلام و خسته نباشید برای این مطلب مفید.
من میخوام برم اتپوپی که توی این لیست نبود. شما اطلاع دارید که نحوه گرفتن ویزاش چه‌جوریه با پاسپورت ایرانی؟ ممنون

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۴ سال قبل

سلام علی جان
میتونید ویزای الکترونیکی اتیوپی رو به راحتی دریافت کنید

پاسخ
پاسخ
ص
صبا
حدود ۵ سال قبل

سلام
من میخوام برای شهریور به تانزانیا و کنیا سفر کنم.وبسایت تانزانیا رو نگاه کردم و دیدم سیستم اپلای آنلاین برای ویزا گذاشتن که میتونیم آنلاین برای ویزا اقدام کنیم.اما ما تو لیستی هستیم که خودشون پیشنهاد دادن حداقل دو ماه قبل از سفر برای ویزا اقدام کنیم!! الان من موندم واقعا چیکار کنم؟شما مورد جدید که به تانزانیا رفته باشه تو این یک سال اخیر (۲۰۱۹) داشتین؟میشه از سفارت تو نایروبی گرفت یا باید حتما الان اقدام کنم براش از طریق آنلاین

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
حدود ۵ سال قبل

سلام
توصیه میکنم تانزانیا رو از برنامتون حدف کنید. در حال حاضر ویزای تانزانیا دردسر زیادی داره

پاسخ
پاسخ
م
مريم اسپندي
حدود ۵ سال قبل

عرض سلام
چقدر سخت هست گرفتن ويزاي تانزانيا ، من بسيار مشتاقم به انجا سفر كنم ،

پاسخ
پاسخ
ادامه...