سفرنوشت

راهنمای اخذ ویزای کشورها با پاسپورت ایرانی – قاره آسیا

راهنمای سفر

تور نوروز ۱۴۰۳ مکزیک و کوبا

به روزرسانی شده در تاریخ ۱۴۰۱/۰۸/۲۷

در ادامه مطلب قبلی که توضیحات اولیه ای در مورد ویزا و انواع اون بود، توی این مطلب می خوام فهرستی از کشورهایی که برای سفر به اون ها نیاز به ویزا نداریم و یا در بدو ورود می تونیم ویزای فرودگاهی دریافت کنیم و در آخر وضعیت حال حاضر ویزای کلیه کشورهای آسیایی رو به شما معرفی کنم. اول همه کشورهای دنیا رو توی یک مطلب نوشته بودم ولی تعدادشون خیلی بیشتر از انتظارم شد و مطلب طولانی شد. برای همین تصمیم گرفتم کشورهای هر قاره رو جدا کنم و از قاره آسیا شروع کنم.

با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht

همیشه فهرست هایی که توی اینترنت و تلگرام با عنوان کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان معرفی می شد رو می دیدم و ناراحت از اینکه چرا همشون کپی پیست هستند و اشتباه ها توی همشون تکرار می شه. حتی خبرگزاری های بزرگ داخلی و خارجی هم بدون تحقیق این فهرست کشورهای بدون ویزا رو با همون اشتباهات واضح منتشر کرده و می کنند. فهرست زیر هم ممکنه اشتباه داشته باشه ولی سعی کردم با استفاده از منابع انگلیسی تا جایی که می تونم اشتباهاتش رو به صفر برسونم. این اطلاعات ممکنه هر از گاهی و با مرور زمان تغییر کنه، تلاشم رو می کنم هر تغییری دیدم اینجا اعمال کنم. در آخر هم یک روش یادتون میدم که چطوری بتونید آخرین شرایط نیاز داشتن یا نداشتن ویزا برای یک کشور رو خودتون بررسی کنید.

کشورهای آسیایی بدون ویزا برای دارندگان پاسپورت ایرانی

۱- مالزی ( Malaysia )

در زمان های نه چندان دور، این کشور جنوب شرق آسیا اجازه سفر بدون روادید به مدت ۹۰ روز رو به ایرانی ها می داد. در حال حاضر این زمان کم شده و به ۱۴ روز کاهش پیدا کرده ولی خوب باز هم بهتر از هیچیه 😊 دو هفته برای دیدن کوالالامپور و اطرافش زیاد هم هست ولی اگر قصد دیدن جزیره شرقی رو دارید دو هفته کمه. اگر بدون تور به مالزی سفر می کنید حواستون باشه ماموران مرزی در فرودگاه ممکنه از شما بخواهند نشون بدید که در ازای هر روز اقامت صد دلار امریکا همراه دارید. همراه داشتن بلیط خروج از مالزی و رزرو هتل هم خیلی مهمه. یکی از جاذبه های اصلی کوالالامپور به نظر من غذاهای خوشمزه حلال و ارزون اونجاست. انواع و اقسام میوه های استوایی رو هم که به اون اضافه کنید محشر می شه.

منطقه گنتینگ هایلند در شمال کوالالامپور یک مجموعه معبد زیبا داره که حتی در یک سفر کوتاه هم ارزش وقت گذاشتن و دیدن داره. سفرنامه مالزی، سالاد فرهنگ ها به قلم میثم شفیعی در وبسایت سفرنوشت هست و میتونه راهنمای خوبی برای سفر خانوادگی شما به مالزی باشه.

باغ پرندگان کوالالامپور پایتخت مالزی

باغ پرندگان کوالالامپور پایتخت مالزی

۲- لبنان ( Lebanon )

لبنان خیلی از ایران دور نیست، کشور گرونی نیست و با فرهنگ چند ملیتیش تقریبا برای هر سلیقه ای جاذبه داره، از آثار تاریخی و سواحل مدیترانه گرفته تا اماکن مذهبی و بازارهای سنتی و مدرن و غذاهای خوشمزه. ما ایرانی ها برای سفر به لبنان نیاز به ویزا نداریم اما برخی حرف و حدیث هایی هم در این زمینه وجود داره. در سفرنامه لبنان و راهنمای سفر بطور مفصل در مورد ویزای لبنان و سفر به این کشور نوشتم.

مجلس لبنان در قلب بیروت

مجلس لبنان در قلب بیروت

۳- مالدیو ( Maldives )

این کشور جزیره ای آسیایی در اقیانوس هند به ما دارندگان پاسپورت ایرانی اجازه میده بدون ویزا به مدت ۳۰ روز سفر کنیم. این مدت تا ۹۰ روز هم قابل تمدید هست. درسته که ویزای مالدیو نیاز نداریم اما بلیط خروج از مالدیو و داشتن رزرو هتل الزامیه. ممکنه مامور مرزی پول های همراه شما رو شمارش کنه تا مطمئن بشه پول کافی برای مدت اقامت همراه دارید. جزایر مالدیو بسیار زیبا و رویایی هست ولی برای اقامت در اون ویلاهایی که توی عکس ها و فیلم ها می بینید باید پول خیلی زیادی هزینه کنید. ترجیح من اقامت در هتل های ساده، لذت بردن از دنیای زیر آب و شنا با کوسه ها بود.

سفرنامه مالدیو به همراه تصاویری که از این کشور زیبا گرفتم میتونه با تصمیمتون برای سفر به این کشور کمک کنه.

دنیای زیرآب مالدیو فوق العاده زیباست

دنیای زیرآب مالدیو فوق العاده زیباست

۴- عراق ( Iraq )

ایرانی ها از قدیم برای سفر دو هفته ای به منطقه خودمختار کردستان عراق نیازی به ویزا نداشتند. از دو سال پیش ویزای سفر به قسمت های دیگه عراق رایگان شد ولی همچنان باید قبل سفر اون ویزا رو دریافت می کردیم. مدتی هم هست که دیگه نیازی به هیچ ویزایی برای ورود به عراق نداریم. البته این قانون کمی سلیقه ای هست و ممکنه در بدو ورود به فرودگاه بغداد ازتون هزینه ویزای بدو ورود یا عوارض ورود درخواست بشه. توصیه من این هست که بگید برای زیارت اومدید. ورود از فرودگاه نجف به مراتب راحت تر از فرودگاه بغداد هست، همون کاری که من کردم. سفرنامه سفری که زمستان ۱۴۰۰ به عراق داشتم رو در اینستاگرام سفرنوشت میتونید ببینید. قبل از سفر به عراق در مورد امنیت شهرهایی که قصد رفتن دارید خوب تحقیق کنید و در کل برای سفر به اونجا باید احتیاط کنید.

۵- عمان ( Oman )

بالاخره عمان قانون عدم ویزا برای ایرانی ها رو اجرا کرد. از زمستان ۱۴۰۰ با پاسپورت ایرانی میتونیم دو هفته بدون نیاز به ویزا به همسایه جنوبی مون سفر کنیم. داشتن گواهی واکسن کرونا و تست منفی کرونا الزامی هست. خوشبختانه از چهار شهر ایران (تهران، شیراز، چابهار و کیش) پرواز مستقیم با قیمت مناسب به مسقط وجود داره.

در صورتیکه قصد دارید بیشتر از دو هفته عمان بمونید، موقع ورود باید درخواست ویزا کنید و هزینه ش رو پرداخت کنید یا قبل سفر درخواست ویزای الکترونیکی بکنید. برای دریافت ویزای الکترونیکی به وبسایت رسمی ویزای الکترونیکی عمان مراجعه و برای ثبت درخواست اقدام کنید.

در صورت نیاز به ویزاهای طولانی مدت و اقامتی به سفارت عمان در تهران مراجعه کنید. آدرس سفارت عمان تهران، بزرگراه آفریقا، خیابان تندیس، شماره ۱۰ هست.

اوایل دی ماه ۱۴۰۰ سفری به عمان داشتم که سعی می کنم سفرنامه ش رو در سفرنوشت قرار بدم. میتونید سفرنامه تصویریش رو در اینستاگرام سفرنوشت ببینید.

۶- سوریه ( Syria )

روی کاغذ با پاسپورت ایرانی می شه در بدو ورود به سوریه یک ویزای ۹۰ روزه دریافت کرد. ولی تا همین چند وقت پیش دولت سوریه از ما مجوز دولت ایران برای ورود به سوریه رو می خواست و بدون داشتن این مجوز اجازه ورود پیدا نمی کردیم. اما با اعلام آغاز تورهای زیارتی به سوریه از دی ماه ۱۴۰۰ به نظر میرسه که اوضاع تغییر پیدا کرده. من با سفارت سوریه در تهران تماس گرفتم و کارمند سفارت گفت اگر به قصد زیارت به دمشق میری، نیازی به ویزا نداری. در مورد نزدن مهر ورود به سوریه هم ازش سوال پرسیدم. پاسخ داد قطعا مهر ورود و خروج سوریه در پاسپورت زده میشه.

کشوری که تا قبل از جنگ یکی از مقاصد اصلی گردشگری ایرانی ها بود، الان متاسفانه اوضاع امنیتی جالبی نداره و بهتره موقع سفر به اونجا حسابی احتیاط کنید. پروازهایی از تهران به دمشق پایتخت سوریه برقراره ولی بلیطش به افراد عادی فروخته نمیشه و ظاهرا آژانس های زیارتی بلیط هاش رو چارتر کردند. تنها بلیطی که میشه بخری پرواز ایرلاین شام وینگز هست که هر سه شنبه به از تهران به دمشق پرواز داره.

۷- قزاقستان (Kazakhstan)

قزاقستان یکی از کشورهای بزرگ قاره آسیا هست ولی قسمت عمده سرزمینش خالی از سکنه هست. حمل و نقل داخل این کشور بدلیل فواصل زیاد خیلی راحت نیست. اسم پایتختش هم مرتب عوض میشه و در حال حاضر نورسلطان پایتخت قزاقستان هست. می تونید داستان های سفرم به قزاقستان را در هایلایت های اینستاگرام ببینید.

آدرس سفارت قزاقستان در ایران تهران، دروس، خیابان هدایت شماره ۴ و تلفن سفارت ۲۲۵۶۵۳۷۱ هست. گرفتن ویزا از طریق سفارت قبلا دردسر داشت. من ویزای ترانزیت ۵ روزه قزاقستان را از طریق آژانس با هزینه ۳۵ دلار گرفتم. از ابتدای سال ۱۴۰۱ با پاسپورت ایرانی میتونیم به مدت ۱۴ روز و بدون ویزا به قزاقستان سفر کنیم.

فرشاد منشی زاده همسفرم در قزاقستان، داستان سفر رو مفصل در سفرنامه قزاقستان، سرزمین اسب های وحشی نوشته.

شهر آلماتی قزاقستان

شهر آلماتی قزاقستان

کشورهای آسیایی با شرایط ویزا در بدو ورود یا ویزای فرودگاهی برای ایرانیان

۱- سریلانکا ( Sri Lanka )

جزیره سرسبز و تپه ای سریلانکا در جنوب هندوستان که به هند کوچک هم معروفه به دارندگان پاسپورت ایرانی در بدو ورود یک ویزای ۳۰ روزه دو بار ورود به قیمت ۲۰ دلار میده که بعدا میشه این ویزا رو تا ۶ ماه هم تمدید کرد! فرآیند صدور ویزا بسیار سریع بود و کمتر از ۵ دقیقه انجام شد. یک سیم کارت مجانی هم دادند 😊

از سال ۲۰۲۰ گرفتن مجوز سفر یا همون ETA قبل سفر الزامی شده. برای گرفتن مجوز سفر به وبسایت ETA سریلانکا برید.

زمانی که ایرلاین های عربی جشنواره تخفیف می ذارند می شه بلیط های ارزونی به مقصد کلمبو پیدا کرد و از دیدن طبیعت زیبای این کشور آسیایی لذت برد.

سواحل زیبای جنوب سریلانکا

سواحل زیبای جنوب سریلانکا

۲- پادشاهی کامبوج (Cambodia)

خوشبختانه از سال ۲۰۱۶ کامبوج ویزای الکترونیک رو شامل حال ایرانی ها هم کرد و از اونجایی که این کشور توی ایران سفارت نداره، کار مسافرهای کامبوج خیلی راحت شد. طبق اطلاعات وبسایت یاتا، ایرانی ها در بدو ورود به کامبوج هم می تونند ویزا دریافت کنند ولی من هنوز ایرانی که در بدو ورود به کامبوج ویزا دریافت کرده باشه، ندیدم.

برای ویزای الکترونیکی کامبوج باید به وبسایت ویزای الکترونیک کامبوج برید و بعد از ساختن اکانت و پر کردن فرم ها مبلغ ۳۶ دلار آنلاین پرداخت کنید. مدت زمان روند صدور ویزا ۳ روز کاری هست ولی من افرادی دیدم که بعد از ۴ ساعت ویزاشون آماده شده. باید ویزا را پرینت بگیرید و موقع ورود به کامبوج همراهتون داشته باشید.

من ویزای کامبوج رو سال ها پیش از سفارت کامبوج در بانکوک گرفتم. سفارت کامبوج درخواست یک نامه تایید من از سفارت ایران در تایلند داشت. متاسفانه سفارت ایران در تایلند هم از این موضوع سو استفاده می کرد و برای دادن اون نامه کذایی ۲۰ دلار از من دریافت کرد!

گزارش های زیادی از اذیت کردن و گیر دادن ماموران مرزی کامبوج به ایرانی ها داشتم، پس حواستون باشه که مدارک سفرتون موقع سفر به کامبوج کامل باشه. دیدن معابد فوق العاده انگکوروات در نزدیکی سیم ریپ و فضای دوست داشتنی فنوم پن قطعا ارزش سفر به این کشور رو داره اما حواستون باشه کامبوج علی رغم توریستی بودنش، کشور خیلی امنی نیست و آمار دزدی و زورگیری از گردشگرها بویژه در فنوم پن (Phnom penh) پایتخت کامبوج، بسیار زیاده. سفرنامه کامبوج به وبسایت سفرنوشت اضافه خواهد شد.

معابد انگکوروات در سیم ریپ کامبوج

معابد انگکوروات در سیم ریپ کامبوج

۳- نپال ( Nepal )

این کشور آسیایی بهشت کوهنوردان سراسر دنیاست. واقع شدن بلندترین قله جهان در نپال امتیاز کمی نیست. ویزای نپال در مرزهای زمینی و هوایی به مدت حداکثر ۹۰ روز برای ایرانی ها صادر می شه. هزینه ویزای ۱۵ روزه ۲۵ دلار، ویزای ۳۰ روزه ۴۰ دلار و ویزای ۹۰ روزه هم ۱۰۰ دلار هست. اکثر شرکت های هواپیمایی به فرودگاه کاتماندو پایتخت نپال پرواز دارند.

۴- تیمور شرقی ( Timor-Leste )

کشور کوچکی در جنوب شرق آسیا که سال ها درگیر استقلال از اندونزی و پرتغال بوده و ۱۵ سالی می شه که کاملا مستقل هست، برای سواحل مرجانی، جنگل های انبوهش و قبایل بدوی مورد توجه گردشگرهاست. تیمور شرقی به ایرانی ها ویزای ۳۰ روزه در بدو ورود به قیمت ۳۵ دلار میده که قابل تمدید تا ۹۰ روز هست. داشتن بلیط خروج از کشور و هزینه روزانه ۵۰ دلار الزامیه. پایتخت تیمور شرقی شهر دیلی (Dili) هست.

۵- قطر (Qatar)

همسایه جنوبی ایران به تازگی امکان دریافت ویزای قطر در بدو ورود را برای ایرانی ها فراهم کرده. هزینه ویزای فرودگاهی قطر ۲۰۰ ریال قطر (۵۵ دلار) هست و باید حداقل ۱۵۰۰ دلار نقد (یا کارت اعتباری)، رزرو هتل و بلیط خروج از قطر در بازه کمتر از ۳۰ روز همراه داشته باشید. برای ویزاهای طولانی تر قطر باید به سفارت قطر در ایران به آدرس تهران بلوار آفریقا، خیابان گل آذین، پلاک ۴ مراجعه کنید. تلفن سفارت قطر ۲۲۰۵۱۲۵۵ هست. امکان دریافت ویزای الکترونیکی قطر هم وجود داره ولی خوب ویزای فرودگاهی راحت تره.

شهر دوحه پایتخت قطر سال ۲۰۲۲ میزبان جام جهانی فوتبال خواهد بود که در این بازه زمانی از قبل باید برای ویزاش اقدام کنیم یا بلیط یک مسابقه فوتبال رو خریداری کرده باشیم.

۶- ماکائو ( Macau )

ماکائو که به لاس وگاس آسیا هم معروف شده یک کشور نیست و یک قسمت خودمختار کشور چین هست ولی با ویزای چین نمی تونیم وارد ماکائو بشیم. با پرداخت ۱۳ دلار در بدو ورود یک ویزای ۳۰ روزه چندبار ورود یا مولتیپل ماکائو دریافت می کنیم.

کشورهای آسیایی با امکان ویزای الکترونیکی یا E-visa برای ایرانیان

۱- پاکستان ( Pakistan )

همسایه شرقی ما مدتیه که ویزای الکترونیک رو برای دارندگان پاسپورت ایرانی که قصد سفر تجاری و توریستی دارند فعال کرده اما یادتون باشه داشتن دعوتنامه برای ویزا الزامیه. با مراجعه به وبسایت ویزای الکترونیکی پاکستان و پر کردن فرم ها برای ویزای الکترونیکی اقدام کنید.

برای ویزای بلند مدت باید به سفارت پاکستان در ایران به آدرس تهران، خیابان فاطمی، روبروی خیابان جمالزداه، نبش خیابان اعتمادزاده، پلاک ۱ مراجعه کنیم. تلفن سفارت پاکستان ۶۶۹۴۴۸۸۸ هست. قبل از سفر به پاکستان حتما شرایط امنیتی منطقه ای که قصد سفر دارید را بررسی کنید.

۲- تاجیکستان ( Tajikistan )

شنیدن فارسی با لهجه شیرین در یک کشور خارجی بسیار لذت بخشه. سفرم به تاجیکستان در اوایل تابستان بود و باید یک بار هم در عید نوروز به این کشور دوست داشتنی سفر کنم. داستان های سفرم به تاجیکستان را در هایلایت های اینستاگرام می تونید ببینید. در آینده سفرنامه تاجیکستان به وبسایت سفرنوشت اضافه خواهد شد.

ویزای تاجیکستان رو می شه با مراجعه به سفارت تاجیکستان در تهران و یا از طریق آژانس ها دریافت کرد. ولی راه ساده تر استفاده از سایت ویزای الکترونیکی و دریافت ویزای الکترونیکی با پرداخت ۵۰ دلار هست. ویزای الکترونیکی تاجیکستان ۹۰ روز اعتبار داره که در این مدت می شه ۴۵ روز در تاجیکستان اقامت داشت. البته موارد زیادی از اینکه تاجیکستان ویزای های الکترونیکی رو ریجکت می کنه شنیدم و توصیه می کنم برای ویزا به سفارت مراجعه کنید. هزینه ویزای کاغذی (برچسبی) عادی تاجیکستان ۲۵ دلار و ویزای فوری تاجیکستان ۵۰ دلار هست.

آرامگاه رودکی در تاجیکستان

آرامگاه رودکی در تاجیکستان

۳- ازبکستان (Uzbekistan)

قرار گرفتن دو شهر سمرقند و بخارا در محدوده جغرافیایی ازبکستان کافیه که بار سفر به این کشور بسته بشه. سفر ازبکستان بخشی از سفر من به آسیای میانه در سال ۹۸ بود و دوست دارم دوباره این کشور دوست داشتنی و مردمش رو ببینم. شهر تاشکند پایتخت ازبکستان دیدنی چندانی نداره و می تونه در برنامه سفر ازبکستان حذف بشه. سفارت ازبکستان یکی از کشورهای سختگیر در زمینه ویزا بود و ویزای این کشور همیشه دردسر داشت. خوشبختانه مدتیه ازبکستان درهاش رو به روی دنیا باز کرده و قوانین ویزا رو ساده کرده. ایرانی ها هم می تونند ویزای ۳۰ روزه ازبکستان رو از وبسایت رسمی ویزای الکترونیک ازبکستان با پرداخت ۲۳ دلار دریافت کنند.

می تونید داستان های سفرم به ازبکستان را در هایلایت های اینستاگرام ببینید. در آینده سفرنامه ازبکستان به وبسایت سفرنوشت اضافه خواهد شد.

آرامگاه تیمور لنگ در سمرقند ازبکستان

آرامگاه تیمور لنگ در سمرقند ازبکستان

۴- قرقیزستان ( Kyrgyzstan )

شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان بزرگترین شهر این کشوره و جاذبه اصلی این کشور به نظر من نه توی شهرها بلکه طبیعتش هست. این کشور کوهستانی و پر از دریاچه اواخر فصل بهار و اوایل تابستان بسیار دیدنیه. وقتی توی تیرماه به قرقیزستان سفر کردم کوه ها هنوز برف داشت و رودهای پرآب جاری بودند. می تونید داستان های سفرم به قرقیزستان را در هایلایت های اینستاگرام ببینید.

آدرس سفارت قرقیزستان در ایران تهران، خیابان پاسداران، خیابان نارنجستان پنجم، شماره ۲۴ و تلفن سفارت ۲۲۸۳۰۳۵۴ هست. سفارت قرقیزستان میگه برای ویزای توریستی بصورت آنلاین اقدام کنید و همه کشورها می تونند ویزای الکترونیکی دریافت کنند. با مراجعه به وبسایت ویزای الکترونیکی قرقیزستان برای ویزای الکترونیکی اقدام کنید.

فرشاد منشی زاده همسفرم در قرقیزستان، داستان سفر رو در سفرنامه قرقیزستان، سرزمین قهرمان ماناس نوشته.

اسب های قرقیزستان

اسب های قرقیزستان

سایر کشورهای آسیایی

۱- افغانستان ( Afghanistan )

کشور افغانستان با مردم دوست داشتنیش متاسفانه همچنان درگیر جنگ داخلی هست و برای سفر به اونجا باید خیلی احتیاط کنید. هنگام سفرم در تابستان ۹۸ این ناامنی رو به خوبی حس کردم. حتی شهر کابل پایتخت افغانستان هم امنیت چندانی نداره. می تونید داستان های سفرم به افغانستان را در هایلایت های اینستاگرام ببینید. در آینده سفرنامه افغانستان به وبسایت سفرنوشت اضافه خواهد شد.

سفارت افغانستان در تهران برای ویزای ۳۰ روزه ۱۰۰ دلار دریافت می کنه. اول باید به سفارت افغانستان به آدرس تهران، عباس آباد، خیابان پاکستان، نبش کوچه چهار، پلاک ۲ مراجعه کنید. روبروی سفارت چندین کافی نت هست که فرم ویزا را با مبلغی بین ۱۵ تا ۳۰ هزارتومان برای شما پر می کنند. فرم را به همراه یک قطعه عکس تا قبل از ساعت ۱۲ ظهر به سفارت می برید. اونجا مصاحبه کوتاهی با شما می کنند و علت سفر رو جویا میشند. باید اسم هتلی که قصد اقامت دارید بهشون بگید. سپس فرم واریز ۱۰۰ دلار به حساب سفارت به شما داده می شه که باید برید بانک پرداخت کنید و رسید رو تحویل سفارت بدید. معمولا بعد از یک روز ویزای شما آماده می شه.

نکته: پس از تصرف کابل به دست طالبان، ویزاهای صادر شده در سفارت های این کشور فعلا اعتبار نداره. طالبان گفته به هر مسافری که قصد سفر به افغانستان رو داشته باشه در بدو ورود ویزای امارت اسلامی افغانستان داده میشه. نتونستم تاییدیه ای برای این مورد پیدا کنم.

خانه پدری مولانا در بلخ افغانستان

خانه پدری مولانا در بلخ افغانستان

۲- کره شمالی (North Korea)

کره شمالی در ایران سفارت داره و آدرس سفارت خیابان آفریقا، خیابان ظفر، پلاک ۳۴۹ و تلفن سفارت ۲۲۲۲۳۳۴۱ هست. سفارت کره شمالی ویزای توریستی صادر نمی کنه و شما باید برای سفر به کره شمالی از طریق آژانس های مستقر در چین و روسیه اقدام کنید.

۳- لائوس ( Laos )

جمهوری خلق لائوس در شمال تایلند با طبیعت سرسبز، رودخانه عظیم مکونگ و هزاران معبد بودایی زیبا تا همین سال قبل به ایرانی ها با یک ویزای ۳۰ روزه بدو ورود خوش آمد می گفت. فقط باید رزرو هتل برای شب اول و یک قطعه عکس می داشتیم. اما متاسفانه کشور لائوس از سال ۲۰۱۸ قوانینش رو تغییر داده و دیگه به ایرانی ها ویزای توریستی در بدو ورود نمیده و باید به سفارت لائوس در کشوری غیر از ایران (در ایران سفارت نداره) مراجعه کرد و ویزای لائوس رو دریافت کرد. سایت یاتا همچنان به اشتباه میگه ایرانی ها می تونند ویزای بدو ورود دریافت کنند در صورتیکه من چندین مورد رو می دونم که رفتن و اجازه وارد شدن نداشتند. از ابتدای سال ۲۰۱۹ اکثر کشورها می تونند ویزای الکترونیکی لائوس را دریافت کنند و متاسفانه اسم ایران توی فهرست این کشورها نیست.

با اینکه زمان سفر من قانون ویزای بدو ورود همچنان پابرجا بود ولی چون دریافت ویزای لائوس خیلی ساده بود من ترجیح دادم قبل سفر اقدام کنم، به سفارتش در بانکوک رفتم و با پرداخت ۲۰ دلار به علاوه یک قطعه عکس در عرض ۱ ساعت ویزای ۶۰ روزه لائوس من آماده شد. اگر گذرتون به شمال تایلند افتاد حتما چند روزی هم به لائوس برید. سفرنامه لائوس به وبسایت سفرنوشت اضافه خواهد شد. پایتخت لائوس شهر وینتیان (Vientiane) هست.

رودخانه مکانگ در جنوب لائوس

رودخانه مکانگ در جنوب لائوس

۴- بنگلادش ( Bangladesh )

کشور سرسبز، پر رودخانه و ۱۵۰ میلیونی بنگلادش در شرق هند که زمانی جزوی از کشور پاکستان بود توی ایران سفارت داره و در صورت داشتن دعوتنامه از یک بنگلادشی می تونید ویزا بگیرید. اگر بدون دعوتنامه برای ویزای بنگلادش اقدام کنید سختگیری خیلی زیادی دارند. آدرس سفارت بنگلادش در ایران تهران، یوسف آباد شمالی، خیابان ۶۴ شرقی، کوچه یکم، پلاک ۷ و تلفن سفارت ۸۸۶۰۱۷۸۱ هست. هزینه ویزای بنگلادش ۲۹ دلار و مدارک لازم بجز دعوتنامه، کپی شناسنامه و کارت ملی، مدرک شغلی، کپی پاسپورت، رزرو پرواز و دو قطعه عکس هست.

سفرنامه بنگلادش که در پاییز ۹۸ انجام شد، در وبسایت سفرنوشت قرار گرفت.

یکی از ترمینال های اتوبوس رانی شهر داکا پایتخت بنگلادش

یکی از ترمینال های اتوبوس رانی شهر داکا پایتخت بنگلادش

۵- امارات متحده عربی ( United Arab Emirates )

سفارت امارات در تهران ویزا صادر نمی کنه و ویزای کشور امارات رو باید از آژانس های متعددی که این کار رو انجام می دهند دریافت کرد. ویزایی که معمولا ایرانی ها دریافت می کنند ۱۴ روزه هست و قیمتش حدود ۳۰۰ درهم هست (آژانس های مسافرتی مختلف قیمت های مختلفی دارند).

پنهان نمی کنم که سفرم به دبی رو دوست نداشتم. شاید این عکس غمگین هم نشونه ای از حس من به دبی باشه

پنهان نمی کنم که سفرم به دبی رو دوست نداشتم. شاید این عکس غمگین هم نشونه ای از حس من به دبی باشه

۶- برونئی ( Brunei )

کشور پادشاهی کوچک و جزیره ای برونئی درالسلام در شمال جزیره برونئو قرار گرفته. این جزیره بین سه کشور اندونزی، مالزی و برونئی تقسیم شده و سهم بسیار کوچکیش به برونئی رسیده. این کشور بدلیل منابع نفت و گاز بسیار ثروتمنده. شهر بندر سری باگان پایتخت برونئی خیلی تمیز و با امکانات بود. واسه دیدن این کشور دو سه روز کافیه و سفرنامه برونئی به وبسایت سفرنوشت اضافه خواهد شد.

سفارت برونئی در تهران به آدرس خیابان آفریقا، بلوار مینا، شماره ۷ برای ایرانی ها در ازای ۱۶ دلار ویزای توریستی با اعتبار سه ماهه صادر می کنه. تنها نکته منفی که داره زمان طولانی روند صدور ویزا هست که حداقل چهار هفته کاری زمان میبره! مدارک هم پر کردن فرم ویزا، گواهی شغلی و مالی، رزرو هتل و پرواز و یک قطعه عکس هست. پاسپورت هم باید حداقل ۶ صفحه خالی داشته باشه. قبل از مراجعه حضوری باید تلفنی با منشی سفارت برونئی هماهنگ کنید: ۸۸۷۹۷۹۴۶

مسجد جامع شهر بندر سری باگان پایتخت برونئی

مسجد جامع شهر بندر سری باگان پایتخت برونئی

۷- تایلند ( Thailand )

خوشبختانه این کشور زیبای جنوب شرقی آسیا توی ایران سفارت داره و گرفتن ویزاش بسیار ساده هست. می تونید به سایت سفارت تایلند مراجعه کنید یا از طریق آژانس ها برای ویزا اقدام کنید. مدارک لازم، گواهی مالی، رزرو هتل و پرواز و یک قطعه عکس هست. آدرس جدید سفارت تایلند در ایران تهران، ولنجک، نبش کوچه سوم شرقی و تلفن سفارت ۷۷۶۴۳۲۹۷ هست.

از نظر من جزایر جنوب تایلند تکه ای از بهشته که از آسمون روی زمین افتاده. تایلند با تصورات عمومی ایرانی ها از این کشور تفاوت داره و دیدن این سرزمین زیبا رو توصیه می کنم. سفرنامه تایلند به وبسایت سفرنوشت اضافه خواهد شد.

جزایر جنوب تایلند

جزایر جنوب تایلند

۸- اندونزی ( Indonesia )

این کشور زیبای جنوب شرق آسیا تا چند سال پیش به دارندگان پاسپورت ایرانی در بدو ورود ویزا می داد ولی به دلیل استفاده هموطنانمون از این کشور برای مهاجرت غیرقانونی به استرالیا، الان دیگه باید قبل از سفر ویزای ۵۰ دلاری اندونزی رو تهیه کرد. اخذ ویزای این کشور سخت نیست و می شه از طریق سفارت اندونزی در تهران اقدام کرد. آدرس سفارت اندونزی در ایران تهران، خیابان قائم مقام فراهانی نرسیده به بهشتی پلاک ۱۷۰ و تلفن سفارت ۸۸۷۱۶۸۶۵ هست. سفرنامه و راهنمای سفر اندونزی، کشور هزاران جزیره به قلم فرانک حسن زاده که داستان سفر یک ماهه ش به جزایر مختلف اندونزی هست رو میتونید در وبسایت سفرنوشت مطالعه کنید.

معابد زیبای جزیره بالی در اندونزی

معابد زیبای جزیره بالی در اندونزی

۹- فیلیپین ( Philippines )

کشوری متشکل از ۷۰۰۰ جزیره در اقیانوس آرام که خوشبختانه در ایران سفارت داره و هزینه ویزا در صورتی که خودتون مستقیم از طریق سفارت فیلیپین اقدام کنید ۶۰ دلار هست. تنها نکته منفی ویزای فیلیپین اجباری بودن حضور در سفارت هست. آدرس سفارت فیلیپین در ایران تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک وی، خیابان خیام، پلاک ۹ و تلفن سفارت ۲۲۶۶۸۷۷۴ هست. مدارک لازم برای ویزا رزرو پرواز، مدارک شغلی و مالی، یک قطعه عکس و ۶۰ دلار پول نقد هست. برای اطلاعات کامل وبسایت سفارت فیلیپین رو ببینید.

برای دیدن فیلیپین چندین هفته هم کمه و هر جزیره زیبایی خودش رو داره. امیدوارم فرصت کنم سفرنامه فیلیپین را بنویسم.

تپه های شکلاتی در جزیره بوهول فیلیپین

تپه های شکلاتی در جزیره بوهول فیلیپین

۱۰- ویتنام ( Vietnam )

ویتنام یک کشور ۹۰ میلیون نفر در جنوب شرق آسیاست که از همسایه بزرگش یعنی چین تاثیر زیادی گرفته اما هویت خودش رو حفظ کرده. دیدن جامعه نسبتا سنتی ویتنام، جاذبه های تاریخی و طبیعت زیبا، ویتنام رو به یک مقصد گردشگری خیلی خوب تبدیل کرده.

خوشبختانه ویتنام در ایران سفارت داره و بدون مشکل خاصی میشه ویزای این کشور رو گرفت. آدرس سفارت ویتنام در ایران تهران، زعفرانیه، خیابان اعجازی، نبش خیابان برزو، پلاک ۵۴ و تلفن سفارت ۲۲۴۱۱۶۷۰ هست. مدارک لازم برای ویزا رزرو پرواز و هتل، مدارک شغلی و مالی، برنامه سفر و ۱۰۵ دلار وجه نقد برای ویزای عادی و ۱۱۵ دلار برای ویزای فوری هست. حدود ۲ هفته هم صدور ویزای عادی زمان میبره. سفرنامه ویتنام، سرزمین جنگ ها و رنگ ها در مورد سفرم در پاییز ۹۸ ، در وبسایت سفرنوشت قرار گرفت.

شهر هوی آن ویتنام

شهر هوی آن ویتنام

۱۱- سنگاپور ( Singapore )

سنگاپور توی ایران سفارت نداره ولی خیلی از آژانس های مسافرتی به راحتی ویزای سنگاپور رو برای شما دریافت می کنند. باید اسکن پاسپورت به همراه مبلغی حدود ۷۰ دلار (نرخ آژانس ها تفاوت داره) برای آژانس ارسال کنید و بین ۱۰ تا ۲۰ روز ویزای شما آماده می شه. ویزا برای شما ایمیل می شه و باید اون رو پرینت بگیرید. سنگاپور کشور گرونی هست و توصیه من اینه حداقل برای اقامت از کوچ سرفینگ استفاده کنید.

مهران علی نژاد در سفرنامه سنگاپور، نیویورک آسیا در مورد سفرش به سنگاپور برامون نوشته.

پارک ژاپنی ها در سنگاپور

پارک ژاپنی ها در سنگاپور

۱۲- میانمار یا برمه (Myanmar)

میانمار نازنین و دوست داشتنی متاسفانه توی ایران سفارت نداره و برای دریافت ویزا باید به سفارتش در یک کشور دیگه مراجعه کنیم. من ویزای میانمار را در ویتنام گرفتم. کنسول اول می گفت حداقل ۲ هفته طول میکشه ولی نهایتا ۵ روزه ویزا آماده شد. سفارت میانمار در هانوی دم دمی مزاجه و دیدم که یک روزه هم ویزا داده. به نظر میاد سفارت میانمار در کوالالامپور منظم تره و راحت تر ویزا بده. هزینه ویزای میانمار در هانوی ۴۰ دلار شد. مدارک هم رزرو هتل و پرواز و یک قطعه عکس بود.

اگر به جنوب شرق آسیا سفر می کنید دیدن میانمار را حتما در برنامتون بذارید.

سفرنامه میانمار، کشور شگفت انگیز افسانه ها در مورد سفرم در پاییز ۹۸ ، در وبسایت سفرنوشت قرار گرفت.

شهر تاریخی باگان میانمار

شهر تاریخی باگان میانمار

۱۳- چین (China)

کشور چین با فرهنگ باستانی و آثار معماری زیبا برای دادن ویزا به ایرانی ها مشکلی نداره. مفصل راجع به ویزای چین در مطلب چین: ویزا، راهنمای سفر و هزینه ها نوشتم. سفرنامه چین یکی از کاملترین سفرنامه هایی هست که نوشتم و می تونه راهنمای خوبی برای سفر به این کشور باشه.

کشور چین با مردمانی مهمان نواز به همه جهانگردها خوش آمد میگه

کشور چین با مردمانی مهمان نواز به همه جهانگردها خوش آمد میگه

۱۴- ژاپن (Japan)

ژاپن یکی از زیباترین کشورهایی بوده که دیدم. سفر به ژاپن در فصل شکوفه های گیلاس و دیدن کوه فوجی رویایی بود. سفارت ژاپن در تهران با اینکه در دادن ویزا سختگیره اما من برای ویزاش مشکلی نداشتم چون تاریخچه سفر براشون خیلی مهمه. در مورد ویزای ژاپن و همینطور قصه های سفر توی سفرنامه ژاپن مفصل نوشتم.

معبد فوشیمی ایناری در کیوتو ژاپن

معبد فوشیمی ایناری در کیوتو ژاپن

۱۵- کره جنوبی (South Korea)

قصه پر غصه ویزای کره جنوبی را براتون بگم. وبسایت سفارت کره جنوبی هزینه ویزا رو پنجاه دلار اعلام کرده ولی توی قسمت ویزای توریستی فقط اسم دوازده تا آژانس رو نوشته و گفته باید از طریق این آژانس ها برای ویزا اقدام کنید. با همه دوازده تا تماس گرفتم. هفت تا آژانس فقط تور کره می بردند، سه تا هم به شرط رزرو هتل ها با قیمت نجومی قبول می کردند و فقط دو تا کار ویزای تک انجام می دادند تازه با کلی ناز و شرط و شروط و هزینه دویست و پنجاه دلار! با سفارت تماس گرفتم و اعتراض کردم که آژانس ها ویزای پنجاه دلاری رو دارند پنج برابر میدند. سفارت هم خیلی راحت گفت به من مربوط نیست، آژانس هم باید درآمد داشته باشه! اگر برنامه ژاپن نداشتم قطعا با این شرایط برای ویزای کره اقدام نمی کردم و تا زمانی که سفارت اینقدر بی منطق نباشه صبر می کردم. اما بلیط از ژاپن به کره فقط چهل دلار بود و هزینه بلیط از ایران به کره خیلی بیشتر از این حرف ها می شد. مدارک برای ویزای کره دویست و پنجاه دلار، عکس، گواهی اشتغال به کار، ترجمه شناسنامه و کارت ملی، گواهی تمکن مالی و ضمانتنامه بانکی برگشت. به آژانس گفتم خجالت نمی کشید دویست دلار واسه یک ویزا سود درنظر می گیرید؟ گفت سفارت ما رو مجبور می کنه برای هر مسافر از یک شرکت کره ای دعوتنامه بگیریم که برامون کلی هزینه داره.

ویزای ژاپن ده دلار، ویزای کره دویست و پنجاه دلار! تا الان سفارت کره شارلاتان ترین سفارتی در ایران بوده که دیدم.

داستان های سفرم به کره جنوبی رو در هایلایت های اینستاگرام ببینید.

سفرنامه کره جنوبی، یکی از امن ترین کشورهای جهان به قلم فرانک حسن زاده رو میتونید در وبسایت سفرنوشت بخونید.

محله گامچئون در بوسان کره جنوبی

محله گامچئون در بوسان کره جنوبی

۱۶- تایوان (Taiwan)

تایوان یا اسم رسمیش جمهوری چین، جزیره ای هست در شرق چین که شرایط خاصی داره. زمانی رهبران چین از دست مائو به این جزیره فرار کردند و اعلام کردند کشور چین اینجاست. نهایتا کشور جمهوری خلق چین موفق شد کرسی چین را در سازمان ملل بدست بیاره اما نتونست تایوان رو دوباره به سرزمین اصلی برگردونه. در حال حاضر فقط ۱۵ کشور موجودیت تایوان را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت می شناسند.

تایوان در ایران یک دفتر تجاری داره که فقط ویزای تجاری صادر می کنه. من ویزای تایوان را در کشور برونئی گرفتم. مدارک شامل عکس، پاسپورت، رزرو هتل و پرواز و مدارک مالی را به همراه ۵۰ دلار تحویل دادم و ۲ روز بعد ویزا را گرفتم. البته این ویزای فوری بود که ۷۵ دلار می شد اما کارمند اونجا چون اول نتونسته بود پاسخ بده و گفته بود عصر بیا، لطف کرد و همون هزینه ویزای عادی حساب کرد. تا جایی که من می دونم کنسولگری تایوان در مانیل فیلیپین هم به ایرانی ها ویزا میده ولی کنسولگری در کوالالامپور میگه ایرانی ها حتما باید از دبی اقدام کنند.

میدان آزادی شهر تایپه پایتخت تایوان

میدان آزادی شهر تایپه پایتخت تایوان

۱۷- هند ( India )

کشور هفتاد و دو ملت که دیدنش ماه ها و شاید سال ها زمان ببره مدت بود که برای ایرانی ها امکان درخواست ویزای الکترونیکی رو فراهم کرده بود ولی متاسفانه بدون هیچ توضیحی این امکان رو حذف کرد.

آرمین میرزازاده در سفرنامه هند مفصل در مورد ویزای الکترونیکی هند نوشته و همینطور سفرش نوشته.

میثم شفیعی هم در سفرنامه هند، در جستجوی خدایان بطور مفصل در مورد ویزا، حمل و نقل، اقامت، غذا و سفرنامه مفصل یک ماهه به همراه خانواده ش در هند نوشته.

مزارع چای در ایالت کرالا هند

مزارع چای در ایالت کرالا هند

۱۸- ترکمنستان (Turkmenistan)

همسایه شمال شرقی ما برای ویزا دادن خیلی بدقلق هست. این سخت گیری ها فقط برای ایرانی ها نیست و گردشگرهای غربی را هم دیدم که از دست این سفارت نالان بودند. ویزای ترانزیت ترکمنستان که حداکثر ۵ روزه هست شانسش از ویزای توریستی بیشتره. منظور از بیشتر بودن در حد همون ۲۰-۳۰ درصد هست. آدرس سفارت ترکمنستان در ایران تهران، فرمانیه، خیابان وطن پور، خیابان براتی، پلاک ۳۴ و تلفن سفارت ۲۲۲۰۶۷۳۱ هست. برای درخواست ویزا باید مراحل زیر را انجام بدید:

  1. به وبسایت migration.gov.tm/en برید.
  2. به قسمت For Foreign Citizen برید.
  3. به قسمت رجیستر و تمدید ویزا برید.
  4. فرم پی دی اف را دانلود کنید.
  5. فرم را پر کنید، در آخر فرم دکمه Generated QR را بزنید و از فرم پرینت رنگی بگیرید.
  6. یک نامه به زبان انگلیسی خطاب به سفارت ترکمنستان در ایران بنویسید و توضیح بدید از کدوم مرزهای ترکمنستان قصد ترانزیت دارید.
  7. نامه فوق، پرینت رنگی فرم ویزا، کپی رنگی صفحه اول پاسپورت، کپی رنگی ویزای ازبکستان یا قزاقستان، دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی و ۱۰ دلار پول نقد را به سفارت تحویل بدید و چند روز بعد به شما میگند ویزا خواهید گرفت یا نه.

۱۹- عربستان (Saudi Arabia)

کشور عربستان از سال ۲۰۱۹ درهای خودش رو به روی دنیا باز کرده و نسبتا راحت ویزای ترویستی غیرزیارتی صادر میکنه. اما این باز شدن درها هنوز شامل ایرانی ها نشده و با وضعیت کنونی به نظر نمیاد دوست داشته باشه ایرانی ها به شهرهای غیرزیارتی عربستان سفر کنند.

۲۰- کویت (Kuwait)

کویت این همسایه کوچک جنوب غربی ما در ایران سفارت داره ولی بدون دعوتنامه ویزا صادر نمی کنه. حتی با داشتن دعوتنامه هم گرفتن ویزای کویت راحت نیست. آدرس سفارت کویت در ایران تهران، خیابان دستگردی، بین آفریقا و ولیعصر، پلاک ۳۰۵ و تلفن سفارت هم ۸۸۷۸۵۹۹۷ هست.

۲۱- بحرین (Bahrain)

آدرس سفارت بحرین در ایران تهران، خیابان آفریقا، قبل از چهارراه جهان کودک، نبش کوچه زوبین، پلاک ۲۴۸ و تلفن سفارت ۸۸۷۷۲۸۴۷ هست. سفارت بحرین از دی ماه ۱۳۹۴ بسته هست و مشخص نیست بازگشایی اون کی باشه. بعید میدونم با مراجعه به سفارت بحرین در سایر کشورها بشه ویزای توریستی بحرین را گرفت.

تقریبا همه کشورها یا میتونند بدون ویزا به بحرین سفر کنند یا ویزای بدو ورود بگیرند یا ویزای الکترونیکی، بجز ایران و کره شمالی!

۲۲- اردن (Jordan)

کشور اردن به دارندگان پاسپورت ایرانی ویزای توریستی نمیده و فقط برای ویزای تجاری می شه اقدام کرد. آدرس سفارت اردن در ایران تهران، شهرک غرب، بلوار فرحزادی، خیابان فلامک شمالی، کوچه فروردین ۲، بن بست اردیبهشت، پلاک ۴ و تلفن سفارت ۲۲۷۵۷۸۲۲ و روزهای کاری سفارت شنبه تا چهارشنبه هست.

حسان جلوداری در سفرنامه اردن، سرزمین اجنه و شگفتی ها در مورد سفرش به اردن مفصل نوشته.

۲۳- یمن (Yemen)

متاسفانه کشور یمن با پیشینه تاریخی و جاذبه های فراوان درگیر جنگ داخلی هست و سفر به اونجا بسیار سخت و پیچیده شده. یمن در ایران سفارت داره و آدرس سفارت تهران، خیابان شهید فلاحی خیابان شهید عاجزی، پلاک ۸۷ و تلفن سفارت ۲۲۴۱۴۴۴۶ هست. مشکل اصلی سفر به یمن ویزای یمن نیست، بلکه نحوه ورود به این کشوره. اگر بخواهیم به صنعا که تحت کنترل حوثی هاست و با ایرانی ها خوب هستند بریم، فرودگاه پایتخت غیرفعاله! معدود جهانگردهایی که به یمن سفر می کنند از مرز جنوب غربی و عمان وارد می شند که اون منطقه کلا در اختیار نیروهای مخالف ایران و یا القاعده هست. جزیره سقطرا در اقیانوس هند که متعلق به یمن هست و امنیت کاملی هم داره توسط امارات و عربستان اشغال شده و بعید می دونم اجازه ورود یک ایرانی به اونجا را بدهند.

۲۴- بوتان (Bhutan)

کشور کوهستانی بوتان که بین هند و چین محصور شده طبیعت بسیار زیبایی داره و فوق العاده هم تمیز هست. دولت پادشاهی بوتان سیاست کنترل توریسم رو بشدت اجرا می کنه و تعداد گردشگرهایی که وارد این کشور میشند رو کنترل می کنه. هیچ مسافری نمی تونه مستقل وارد بوتان بشه. شما باید پکیج کامل تور از یک آژانس بوتانی بخرید و طبق برنامه تور حرکت کنید. هزینه این تورها هم روزانه حداقل ۲۰۰ یا ۲۵۰ دلار (بسته به فصل سال) هست. شما نیازی به گرفتن ویزای بوتان ندارید چون خود این تورها روی پکیج، ویزا را هم برای شما می گیرند.

۲۵- مغولستان (Mongolia)

یکی از کشورهای دست نخورده آسیاست که متاسفانه توی ایران سفارت نداره و سفارتش در کشورهای دیگه هم برای ویزا دادن به ایرانی ها سختگیری می کنه.

۲۶- سرزمین های اشغالی (اسراییل) (Israel)

فکر کنم همه بدونین که روی جلد پاسپورت ایرانی نوشته حق سفر به سرزمین های اشغالی را ندارد. اسرائیل هم بعید می دونم به پاسپورت ایرانی ویزای اسرائیل بده.

۲۷- فلسطین (Palestine)

کشور فلسطین که عضو ناظر سازمان ملل هست شامل دو بخش کرانه باختری و نوار غزه هست. از اونجایی که تنها راه ورود به سرزمین های فلسطینی عبور از اسرائیل هست، بنابراین سفر به فلسطین حتی با داشتن ویزای فلسطین هم منتفیه.

۲۸- هنگ کنگ (Hong Kong)

هنگ کنگ بخشی از سرزمین چین با شرایط ویژه هست ولی برای ورود به اون باید ویزای جداگانه از دفاتر دیپلماتیک هنگ کنگ دریافت کنید. زمان بررسی ویزای هنگ کنگ زیاده و هزینه ش هم از ویزای چین بیشتره.

بهترین روش بررسی کردن شرایط ویزا برای یک کشور

خوب همونطور که می بینید از میان کشورهای آسیایی اوضاعمون اونقدرها هم بد نیست. درسته که آزادی حرکت دارندگان پاسپورت های غربی رو نداریم ولی گزینه های شدنی برامون بسیاره. امیدوارم این فهرست با تلاش مسوولان دیپلماسی کشور و تغییر رفتار مسافرهای ایرانی روز به روز بیشتر بشه.

با اینستاگرام در سفرها همراه من باشید. @safarnevesht

اگر قصد دارید خودتون اطلاعات به روز از ویزا و ملزومات پزشکی کشوری که قصد سفر دارید رو به دست بیارید، وبسایت یاتا ( iatatravelcentre.com) ( IATA ) یا همون انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی، بهترینه که قاعدتا هرچند ساعت باید اطلاعاتش به روز رسانی بشه. فقط کافیه به قسمت پاسپورت و ویزای سایت یاتا برید، مقصدتون، اطلاعات پاسپورت و یک سری مشخصات دیگه رو وارد کنید و اون بهتون میگه برای سفر به ویزا نیاز دارید یا در فرودگاه می تونید اون رو دریافت کنید یا نه.

با پر کردن اطلاعات این فرم آنلاین، می تونید از شرایط ویزا برای کشور مقصد مطلع بشید.

با پر کردن اطلاعات این فرم آنلاین، می تونید از شرایط ویزا برای کشور مقصد مطلع بشید.

شما هم اگر تجربه ای در زمینه ویزای کشورهای بالا دارید، می تونید اون رو از طریق بخش نظرات پایین این صفحه، با من و همراهان سفرنوشت به اشتراک بذارید.

اسفند ۱۳۹۵

مطالب مرتبط

احمد خانی

احمد خانی عاشق سفر و دیدن سرزمین های متفاوت

برای اطلاع از سفرنامه و ویزای کشور جدید، به روز رسانی مطالب قبلی و اطلاع از برنامه‌ سفرهای گروهی و تور عضو خبرنامه سفرنوشت بشوید

۱۰۴دیدگاه

دیدگاه را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
  • - گزینه های دیدگاه، نام و ایمیل حتما باید وارد شوند.
  • - ایمیل شما هیچگاه منتشر نخواهد شد. فقط برای اطلاع شما از پاسخ به دیدگاهتان استفاده می شود.
ح
حجت
۸ ماه قبل

سلام جناب خانی عزیز
من میخواستم به پاکستان سفر کنم،اما متاسفانه آشنایی ندارم تا دعوتنامه برای من بفرستد،شما چه راه حلی را به بنده پیشنهاد میدهید.باسپاس

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
۸ ماه قبل

سلام
توی اینترنت بگردید دوست پاکستانی پیدا کنید.

پاسخ
پاسخ
ا
امیر
حدود ۱ سال قبل

سلام برای مالدیو اگر وچر هتل نداشته باشیم و بخوایم با کوچ سرفینگ بریم اما بلیت برگشت آخر سه ماه داشته باشیم ویزا ۹۰ روزه میدن؟

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
حدود ۱ سال قبل

سلام
باید رزرو هتل برای همه مدت اقامت داشته باشید

پاسخ
پاسخ
ب
بیژن
حدود ۱ سال قبل

با سلام دوباره
نشانی سفارت یا کنسولگری فیلیپین (تجربه شخصی اخیر) :
محمودیه - خیابان الف شمالی - روبروبری شهر کتاب - پلاک ۱۳ درست است. درب ورودی دیگری هم دارد: محمودیه -خیابان الف شمالی-خیابان شهید خرم نژاد-خیابان سینائی-بن بست شیراز
تلفن :۲۶۸۰۰۹۴۱
هزینه ۴۰ دلار از من خواسته شد.مدارکی که از من خواستند: ۱- پرینت امضاء شده از فرمی که باید در سایت ثبت ویزای انلاین وزارت خارجه فیلیپین (https://www.visa.gov.ph/ ) پر،امضاء و مجدا به همراه صفحه اول پاسپورت آپلود شود ۲-مدرک تمکن مالی بالاتر از ۳۰۰۰ دلار آمریکا ۳-رزرو هتل ۴- مدرک شغلی بود.
پاسپورت قبلی ، بیمه مسافرتی ، رزرو پرواز را هم نام بردم و نخواستند. مدت ۲ تا ۳ هفته زمان بررسی را هم اعلام کردند.

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
حدود ۱ سال قبل

سلام و سپاس بیژن عزیز اطلاعات به روزت رو نوشتی

پاسخ
پاسخ
ن
نغمه
حدود ۱ سال قبل

دو روزه دنبال آدرس درستش می گردم وزارت امورخارجه هم همون آدرس قایمی رو داد!

پاسخ
پاسخ
ب
بیژن
بیشتر از ۱ سال قبل

سلام
با تشکر بسیار برای سایت و نوشته های بسیار خوبتان
صرفا جهت تصحیح این سایت بسیار خوب:
۱- نشانی سفارت برونئی غلط است.در سایت وزارت خارجه ما هم غلط است. نشانی درست:تهران - زعفرانیه -خیابان طاهری - خیابان آبان - خیابان کیوان - بن بست بهار - پلاک ۲
۲-شماره تلفن هم غلط است . شماره فعلی ۲۶۸۵۹۵۵۰ است.
توضیح اضافه اینکه ،علیرغم زمان طولانی مورد نیاز برای تائید ویزا(حدود یکماه) در این مدت پاسپورت شما در سفارت نگهداری نمی شود و در اختیار خود شما قرار دارد.
با آرزوی سلامت و سفرهای بیشتر برای شما

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۱ سال قبل

سلام بیژن عزیز
ممنون از توضیحاتت. من دو هفته پیش بلوار مینا بودم و سفارت همون جای قبلیش بود، با پرچم برافراشته و کیوسک نگهبانی پلیس سفارت ها. داخل نرفتم ولی به نظرم آدرس همون جای قبلی هست.

پاسخ
پاسخ
ب
بیژن
بیشتر از ۱ سال قبل

سلام
در تاریخ ۲۳ آذر ۱۴۰۱ به نشانی که تقدیم کردم ،مراجعه کردم و مدارکم را برای درخواست ویزا تسلیم کردم. حالا احتمالا یک سفارت و یک کنسول گری داریم در دو جای مختلف. بیژن

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
حدود ۱ سال قبل

سلام دوباره. آدرس شما که به تازگی اقدام کردید قطعا درسته. ممنون گفتید.

پاسخ
پاسخ
م
محسن
بیشتر از ۱ سال قبل

سلام احمد جان
آدرس سفارتِ اردن در تهران: شهرک غرب, بلوار فرحزادی, خیابان حسن سیف, کوچه دوازدهم هست.آدرس در اپلیکیشن "نشان" اشتباه بود که من پیام بهشون دادم و اصلاح کردند.
درسته که اردن به ایرانی ها ویزا نمیده و برخوردشون خوب بود

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۱ سال قبل

مرسی محسن جان
اصلاحش می کنم

پاسخ
پاسخ
م
مرتضی جلیلی
بیشتر از ۱ سال قبل

سلام اقای خانی
خیلی لذت بردم از سفرنوشتتون
من ایران به دنیا اومدم و تابعیتم افغانستانه و مدرک هویتی منم پاسپورته با شرایط الان وضعیت افغانستان میشه منم برم ب بقیه کشورها و گردشگری کنم
چون من پرسیدم از ی اژانس مسافرتی و اونام گفتن هیچ جا ویزا نمیدن

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۱ سال قبل

سلام دوست عزیز
متاسفانه از شرایط ویزای کشورها برای پاسپورت افغانستان اطلاعی ندارم اما شنیدم سخت تر از پاسپورت ایران هست.

پاسخ
پاسخ
ف
فراز
حدود ۱ سال قبل

پاسپورت افغانستان فقط برای ۲۶ کشور بدون ویزا یا آسان هست که پایین ترینه در دنیا :(

پاسخ
پاسخ
A
AE
نزدیک ۲ سال قبل

سلام دوباره!

من همچنان در حال برنامه ریزی برای سفر به سوریه هستم :)

سفارت سوریه در کشور من نه جواب ایمیل ها رو می‌دن، و نه جواب تلفن! برای همین من تصمیم گرفتم ان شاءالله از تهران به سوریه سفر کنم اما گویا بازم سفرهای به شکل تور متوقف شدن از تهران و بلیط های اجنحه الشام یا ماهان فقط به اتباع سوری فروخته می‌شن.

می‌خواستم از شما بپرسم شاید شما اطلاعات جدیدی از شرایط سوریه دارید؟ :) من بلیط برگشتم کشور خودم رو از بیروت گرفتم و خیلی دوست دارم بعد از عراق از سوریه بگذرم یا دوباره به تهران برگردم و از تهران به دمشق برم و بعد از سوریه به لبنان برم اما متاسفانه نتونستم اطلاعات دقیقی بگیرم که الان شرایط سفر برای اتباع ایرانی به سوریه هست یا نه:|
اگر شما اطلاعاتی در این زمینه دارید ممنون میشم به منم بگید:)
با احترام فراوان

پاسخ
پاسخ
م
محمد علوی
حدود ۲ سال قبل

سلام آقای خانی یه سوال همیشه برام هست که تو این سن کی وقت میکنید اینجور سفر هارو برید؟ ما تا یه کیش میخوایم بریم از ۳ ماه قبلش یکی میگه بریم یکی میگه نریم بعد شما کشورهای دور و نزدیک رو چجوری میرید یعنی کارتون متناسب با جهانگردیه؟

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
حدود ۲ سال قبل

سلام محمد عزیز
توی قسمت درباره من، به کارم هم اشاره ای کردم.

پاسخ
پاسخ
A
AE
بیشتر از ۲ سال قبل

سلام دوست عزیز ممنون از بابت زحمتی که به خاطر نوشتن این مطلب کشیدید.

پیرامون مطلبی که درباره ویزای سوریه نوشتید، این مجوز رو دقیقا از کجا باید درخواست و احیانا اطلاع دارید چقدر زمان صدورش طول می‌کشه؟ ( برای ورود از اربیل به حلب با خطوط هوایی فلای بغداد ).
من مطلب شما در مورد لبنان رو هم خوندم، برای ورود زمینی از سوریه به لبنان هم نیاز به ویزا برای اتباع ایرانی هست یا به عبارتی نداشتنش ممکنه ریسک عدم ورود داشته باشه؟

+ من واقعا نمیدونم ازاینکه برای سفر به یک کشور دیگه که ویزا نمیخواد حالا از دولت خود ایران باید اجازه کتبی بگیرم باید بخندم یا گریه کنم!
در کل به نظر شما شانسی برای گرفتن این اجازه نامه هست؟ مخصوصا اگر سفر مدت کوتاهی بعد از سفر به ایالات متحده باشه و برنامه سفر بخش بزرگی از مناطق جنگی و احتمالا حساس سوریه رو در بر بگیره ( حلب - حماء- طرطوس - حمص - پالمیرا/ تدمر - احتمالا معلولاء و بعد دمشق ) و از دمشق زمینی به بعلبک و بعد بیروت.
در جایی که من زندگی می‌کنم نه سوریه و نه لبنان نمایندگی دیپلماتیک ندارن و نمایندگی ایران هم اطلاعی ازین اجازه نامه نداشت ، گفتم از شما مجدد بپرسم اگر ریسکش زیاد هست به جای سوریه از بغداد مستقیم به بیروت سفر کنم ، اینطوری کلی هم تو هزینه ها صرفه جویی میشه ولی هیجان سفر به سوریه نمی ذاره راحت از کنارش بگذرم :)

پیشاپیش ممنون از راهنمایی تون

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۲ سال قبل

سلام
فکر نمیکنم ایران این مجوز رو به شهروندان عادیش بده. سفارت ایران در بیروت با اصرار زیاد من هم نداد.

پاسخ
پاسخ
آ
آرمیتا
بیشتر از ۲ سال قبل

سلام، این مبالغی رو که به صورت دلاری و آنلاین برای ویزا و بیلیت هواپیما ذکر می‌کنید رو چجوری باید پرداخت کرد؟

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۲ سال قبل

سلام
اگر سفارت توی ایران باشه معمولا نقد هزینه ویزا رو دریافت می کنند. برای بلیط راهنمای مفصلی نوشتم، مطالعه کنید.

پاسخ
پاسخ
ح
حسین
بیشتر از ۲ سال قبل

درود،احمد خانی عزیز،با امید به اینکه سفرنامه های خیلی بیشتری بتونی بنویسی و اینجا بذاری، و اینکه شر کرونا هم از ایران و تمام دنیا پاک بشه و باز بتونیم راحت سفر کنیم. چرا از کشور امارات و شهر دبی خوشتون نیومد؟ اگه علت هاش رو بگی ممنون میشم.

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۲ سال قبل

سلام حسین جان
ایشالا شر کرونا کم بشه هرچه زودتر.
دبی برای من جذابیتی نداشت.

پاسخ
پاسخ
H
Hassan
نزدیک ۴ سال قبل

سلام
من ۲۰ روز پیش از کوالا وارد پنوم پن شدم، و ویزای فرودگاهی گرفتم با اعتبار ۳۰ روزه به مبلغ ۳۰ دلار آمریکا حدود ۱۰ دلار جهت اسکن مدارک و...

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
نزدیک ۴ سال قبل

سلام دوست عزیز
مرسی تجربتون رو نوشتید

پاسخ
پاسخ
ا
امین
بیشتر از ۴ سال قبل

سلام
برای اونایی که می‌خواهند ازتایلند به کشورهای همجوار تایلند برند و دوباره به تایلند برگردند نیازی به اخذ ویزای دوبارورود ندارند. بلکه به دفترمهاجرت میتونند مراجعه کرده و با پرداخت 1000 بت وپرکردن فرم مجوز ورود مجدد به آنها داده خواهد شد. درفرودگاه بانکوک دفترمهاجرت هست میتونن برن وقتی که رسیدن بانکوک بپرسند. یا هرشهر دیگرتایلند. چون ویزای دوبار ورود به تایلند گرونتره. البته دراینترنت میتونید بگردید چه به فارسی و چه انگلیسی.

پاسخ
پاسخ
م
مریم
بیشتر از ۴ سال قبل

سلام من به همراه همسر و فرزندانم که یک پسر ۲۰ساله و دختر ۱۵ساله هستند برای تعطیلات نوروز ۹۹قصد سفر به کره و ژاپن را داریم و عزمم. را جزم کرده ام که با توکل به خدا بدون تور شخصا ویزا بگیریم و به این کشورها بریم به نظر شما اول ویزای کدام کشور را بگیریم بهتره ما قصد داریم از تهران به توکیو بریم و بعد از ۸روز به کره بریم و از کره به تهران برگردیم ممنون میشم. راهنمایی کنید من و همسرم سابقه سفر یک ماهه به دور اروپا و سفر به چین را هم داریم

پاسخ
پاسخ
ا
احسان موذن
بیشتر از ۴ سال قبل

سلام من میخوام به سنگاپور سفر کنم ، چه آژانس هوایی پیشنهاد میدید برای گرفتن ویزا
با تشکر

پاسخ
پاسخ
س
سینا
بیشتر از ۴ سال قبل

سلام
کدوم کشورها در آسیا ویزاشون لیبل دار است ؟

پاسخ
پاسخ
آ
آسیه
بیشتر از ۴ سال قبل

سلام
شرایط ویزای بوتان چه هست؟

پاسخ
پاسخ
ح
حسن
بیشتر از ۴ سال قبل

سلام. ممنون از مطالب مفيد شما. ميخواستم بدونم در يك دوره ي سه ماهه چند بار ميشه به مالزي ورود و خروج انجام بديم؟ يعني بريم مالزي و از اونجا براي رفتن به چند تا كشور اقدام كنيم.

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۴ سال قبل

سلام
دفعات ورود و خروج محدودیتی نداره. اگر جمع مدت اقامت هاتون بیشتر از ۱۴ روز‌ بشه ممکنه اجازه ورود ندهند

پاسخ
پاسخ
ی
یاسر محبتی
بیشتر از ۴ سال قبل

سلام
شما مطمئنم هستید تایلند ویزا الکترونیک میده من الان هند هستم و قصد دارم سمت تایلند هم سفر کنم امامقلی اینکه فقط سفارت باید رفت در تهران،یا راه دیگه سفارت در دیگر کشورها هم میشه؟
تو سایت ویزا الکترونیکی تایلند اسم ایران نیست

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۴ سال قبل

سلام
نمیشه

پاسخ
پاسخ
ی
یاسر محبتی
بیشتر از ۴ سال قبل

هند ویزا الکترونیکی یکساله صادر میکنه، مولتی پل، که هر ۹۰ روز باید از کشور خارج بشی و وارد شدن اولت با پرواز

پاسخ
پاسخ
ادامه...