سفرنوشت

راهنمای سفر به استرالیا بخش دوم: حمل و نقل، غذا، محل اقامت و اینترنت

استرالیا

کرایه ماشین و حمل و نقل در استرالیا

سیستم حمل و نقل در استرالیا با داشتن شبکه ای از اتوبوس ها، قطار و پروازهای ارزان قیمت نسبتا خوبه ولی توصیه من برای سفر استرالیا کرایه ماشین هست. به جرات میگم شاید بیست درصد مکان هایی که توی استرالیا دیدم رو با استفاده از حمل و نقل عمومی و توی این مدت محدود نمی تونستم ببینم. تا دلتون بخواد توی استرالیا کمپانی کرایه ماشین هست که انواع ماشین و کمپرون (campervan) رو با قیمت هایی که از ۲۵ دلار استرالیا شروع میشه اجاره میدهند. اگر کمپرون نگیرید و ماشین داشته باشید، هر شب باید به فکر محلی برای خوابتون باشید (هتل، هاستل، ایربی ان بی …) یا خیلی ساده تر یک چادر مسافرتی با خودتون ببرید. کمپرون ها مدل های مختلفی دارند و از یک ون کوچک با امکان اقامت دو نفر تا ماشین های بزرگی که داخلش امکاناتی نظیر اجاق و یخچال و حمام داره و تا ۶ تا تخت هم دارند.

یک کمپرون بسیار عالی با قابلیت خوابیدن ۴ نفر از کمپانی جوسی که قیمتش حدود ۲۰۰ دلار در روزه

یک کمپرون بسیار عالی با قابلیت خوابیدن ۴ نفر از کمپانی جوسی که قیمتش حدود ۲۰۰ دلار در روزه

این یکی از سایت هایی هست که قیمت کمپانی های مختلف رو میشه با هم مقایسه کرد: drivenow.com.au توجه داشته باشید که می تونید ماشین یا کمپرون رو در شهری تحویل بگیرید و در شهر دیگری تحویل بدید. بعضی از کمپانی های کرایه ماشین برای این کار مبلغ اضافه ای دریافت می کنند. کمپانی های خوب علاوه بر اینکه قیمت هاشون بیشتره معمولا از چندین ماه قبل ماشین هاشون کامل رزرو میشه.

خیلی از توریست های غربی که با ویزای کار و تعطیلات به استرالیا میاند و یک سال اونجا میمونند اقدام به خرید ماشین می کنند. با محاسبات من و پرس و جویی که کردم اگر مدت سفر شما بیش از یک ماه باشه خرید ماشین یا ون می تونه گزینه منطقی باشه.

اگر یک ون بخرید میتونید هر جور دوست دوست دارید نقاشیش کنید. سه تا پسر آلمانی این ون رو دو هزار و دویست دلار خریده بودند

اگر یک ون بخرید میتونید هر جور دوست دوست دارید نقاشیش کنید. سه تا پسر آلمانی این ون رو دو هزار و دویست دلار خریده بودند

یک روش دیگه برای حمل و نقل در استرالیا استفاده از گزینه ریلوکیشن (Relocation) هست که تعدادی از کمپانی های کرایه ماشین ارائه می کنند. این کمپانی ها برای برگرداندن ماشین ها و کمپرون هاشون به مبدا اون ها رو به صورت رایگان و حتی همراه با بنزین اجاره می دهند با این شرط که شما ماشین رو از نقطه ۱ تحویل بگیرید و اونرو در یک فرصت محدود در نقطه ۲ تحویل بدهید. در این روش شما فرصت زیادی برای لذت بردن از جاذبه های مسیر ندارید ولی در عوض بصورت رایگان یک مسیر رو طی می کنید.

ماشینی که ما کرایه کردیم یک ون مدل ۲۰۰۵ با قابلیت خوابیدن دو نفر در عقبش بود. عقب ون تبدیل میشد به یک تخت دو نفره به ابعاد ۱۹۰ در ۱۴۰ سانتیمتر که برای خوابیدن دو نفر خوب بود. یک یخچال ۱۵ لیتری، اجاق گاز متحرک، لوازم پخت و پز، ملحفه و بالش و صندلی و میز از دیگر امکانات ماشین بود. قیمت اجاره ون روزانه ۴۹ دلار استرالیا بود.

خوش رکاب ما در استرالیا

خوش رکاب ما در استرالیا

ماشین رو از شهر ملبورن تحویل گرفتیم و ۲۱ روز بعد و پس از طی ۷۰۰۰ کیلومتر در شهر کرنز تحویل دادیم. کمپانی اسپیس شیپ برای بیش از بیست روز کرایه مبلغ جابجایی رو حذف میکنه. سوخت ماشین بنزین بود و مصرف میانگین ماشین ما ۱۰ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر بود. ماشین رو همسفر قبلا اینترنتی رزرو کرده بود و روز تحویل ماشین مبلغ کامل رو پرداخت کردیم. ویزا کارت همسفر که ماشین رو باهاش اجاره کردیم کل حوادث رو بیمه میکرد بنابراین ما پول اضافه ای برای بیمه تکمیلی پرداخت نکردیم. ضمنا کمپانی ۳۰۰۰ دلار هم به عنوان ودیعه از کارت رابین کم کرد و در پایان برگردوند. یکی از مزیت هایی که ماشین ما داشت این بود که آرم کمپانی خیلی کوچک روی ون بود و خیلی مشخص نبود ماشین اجاره ای هست.

در استرالیا خیلی پیش میاد کارگران در حال بازسازی جاده هستند و مجبورید توقف کنید

در استرالیا خیلی پیش میاد کارگران در حال بازسازی جاده هستند و مجبورید توقف کنید

رانندگی در استرالیا سمت چپ هست که خودش کار رو سخت میکنه. این رو اضافه کنید به عدم تجربه من در رانندگی خارج از شهر و همینطور قوانین سرسختانه راهنمایی و رانندگی و رعایت حق تقدم ها. علائم راهنمایی و رانندگی جاده ها توی استرالیا عالیه و اگر بهشون دقت کنید میتونید رانندگی بی خطری رو داشته باشید. توی بعضی از مسیرهای طولانی در یک تابلو سوالی رو مطرح میکرد که ذهن راننده رو به چالش بکشه و ۵۰۰ متر جلوتر با یک تابلوی دیگه جوابش رو میداد. اینطوری سعی دارند از خواب آلودگی راننده جلوگیری کنند. جاده های استرالیا خیلی عریض نیستند و حداکثر سرعت در این کشور ۱۰۰ کیلومتر در ساعت هست. حتی با چند کیلومتر اضافه تر هم جریمه خواهید شد.

جاده ها توی استرالیا میتونه به این باریکی و خاکی باشه. این جاده زیبا از میان مزرعه های نیشکر عبور می کرد.

جاده ها توی استرالیا میتونه به این باریکی و خاکی باشه. این جاده زیبا از میان مزرعه های نیشکر عبور می کرد.

توقف ماشین توسط پلیس و چک کردن مدارک توی استرالیا خیلی زیاد اتفاق میفته. ماشین های پلیس هم بیشتر شبیه ماشین اسپرت هستند واسه همین تشخیصش از فاصله دور سخته.

ماشین پلیس در شهر کرنز که بیشتر شبیه ماشین اسپرت بود

ماشین پلیس در شهر کرنز که بیشتر شبیه ماشین اسپرت بود

بالاترین خطر توی جاده های استرالیا کانگروها هستند. از زمان غروب آفتاب تا صبح توصیه میشه که رانندگی نکنید چون این زمانی هست که کانگروها خیلی فعال هستند و در صورت تصادف ماشین و خودتون خیلی آسیب می بینید.

کانگروی بیچاره. خوش شانس بودیم توی سفرمون با کانگرو تصادف نکردیم.

کانگروی بیچاره. خوش شانس بودیم توی سفرمون با کانگرو تصادف نکردیم.

هشدار در مورد خطر تصادف با پرنده بزرگ کَزُوِری

هشدار در مورد خطر تصادف با پرنده بزرگ کَزُوِری

یک مورد دیگه که خیلی باید بهش توجه کرد خطوط راه آهن استرالیاست که به دفعات و به ویژه در مناطقی که زمین های کشاورزی هست از جاده عبور میکنه. تقریبا هیچ جا مانعی وجود نداره و باید به علائم راهنمایی که در این مکان ها نصب شده و حق تقدم ها توجه کرد.

احتیاط! تقاطع راه آهن با جاده

احتیاط! تقاطع راه آهن با جاده

قطارهای باری حمل محصولات کشاورزی در استرالیا بسیار متداوله

قطارهای باری حمل محصولات کشاورزی در استرالیا بسیار متداوله

رانندگی توی شهرهای بزرگ رو دست کم نگیرید، خیلی از رانندگی توی جاده سخت تره! علاوه بر سخت بودن رانندگی، دردسر پیدا کردن جای پارک هم وجود داره. توصیه من اینه که در شهرهای بزرگ ماشین رو در حاشیه شهر پارک کنید و از حمل و نقل عمومی استفاده کنید.

هشدار بامزه در مورد تصادف با تراموا در شهر ملبورن

هشدار بامزه در مورد تصادف با تراموا در شهر ملبورن

از اپلیکیشن های گوگل مپ و ویز برای مسیریابی استفاده کردیم. ویز محیط زیبایی نداره ولی برای استرالیا از گوگل مپ دقیق تر بود و جاده هایی رو که عوارض داشتند، مشخص میکرد.

به دلیل امنیت بسیار بالای استرالیا، هیچهایک کردن رو هم میتونید بدون هیچ دغدغه ای تجربه کنید ولی به خاطر داشته باشید مسافت ها توی استرالیا خیلی طولانی هستند و هیچهایک ممکنه وقت زیادی ازتون بگیره.

محل اقامت- هتل، هاستل، ایربی ان بی، کمپینگ

هتل ها و حتی هاستل ها توی استرلیا قیمت پایینی ندارند. هاستل توی شهرهای بزرگ از شبی سی دلار استرالیا شروع میشه. حتی وقتی ماشین داشته باشی اجازه نداری هرجایی پارک کنی و داخل ماشین بخوابی یا به اصطلاح کمپ بزنی. باید در محل هایی که مخصوص کمپینگ هست پارک و استراحت کنید. در سرتاسر استرالیا مکان های زیادی برای کمپینگ در نظر گرفته شده که فقط تعدادیشون رایگان هست.

به جز شب اول که هنوز تجربه نداشتیم و ۳۵ دلار برای پارک ماشین توی یکی از این مکان ها دادیم، بقیه شب ها توی محل های رایگان کمپینگ کردیم. موضوع خوابیدن داخل ماشین در مکان هایی غیر از مکان های تخصیص داده شده برای این کار، به طور شفاف توی قوانین استرالیا بیان نشده و هر ایالت و شهر، قانون مخصوص خودش رو داره.

چطور میشه این مکان های کمپینگ مجانی توی استرالیا رو پیدا کرد؟ همه جواب ها به اپلیکیشن ویکی کمپ استرالیا (Wikicamp Australia) ختم میشه.

اپلیکیشن ویکی کمپ

اپلیکیشن ویکی کمپ

این نرم افزار نه تنها برای پیدا کردن مکان کمپینگ هست بلکه جاهای توی مسیر نظير پارک ها، مکان های دیدنی، دوش آب گرم و سرد، سرویس بهداشتی و … رو هم ميشه توی این اپلیکیشن پیدا کرد.

کاربران اندروید می تونند به مدت سه هفته این اپ رو به طور مجانی استفاده کنند و کاربران آیفون باید ۷ دلار برای خریدش پرداخت کنند. استفاده از اپلیکیشن ویکی کمپ رو برای سفر استرالیا به خصوص وقتی رانندگی می کنید به شدت توصیه می کنم.

در کل ۲۳ شب اقامتمون در استرالیا، یک شب هتل، یک شب هاستل، یک شب ایربی ان بی، یک شب در خانه یک خانواده ایرانی و بقیه شب ها در ماشین خوابیدیم.

منظره جلوی بالکن خانه ای که در شهر ایرلی بیچ  و از طریق وبسایت ایربی ان بی اجاره کردیم

منظره جلوی بالکن خانه ای که در شهر ایرلی بیچ و از طریق وبسایت ایربی ان بی اجاره کردیم

کوچ سرفینگ رو در استرالیا تجربه نکردم چون همسفرم عضو این پروژه نبود و من هم ترجیح دادم استفاده نکنم. با جستجویی که توی وبسایت کوچ سرفینگ کردم به این نتیجه رسیدم پیدا کردن میزبان در شهرهای استرالیا کار سختی نیست.

غذا در استرالیا

همه جای استرالیا حتی توی شهرهای بسیار کوچک رستوران و فست فود میشه پیدا کرد. مسلما در کشوری مثل استرالیا قیمت رستوران ها پایین نیست. فقط در مرکز شهرهای بزرگ مثل ملبورن میشه رستوران با غذاهای کامل و ارزان ۵ دلاری پیدا کرد. البته فست فودهای زنجیره ای مثل مک دونالد هم ساندویچ با قیمت مناسبی از ۳ تا ۱۰ دلار دارند.

از معدود دفعاتی که در استرالیا رستوران رفتم. یک برگر ماهی ۱۰ دلار

از معدود دفعاتی که در استرالیا رستوران رفتم. یک برگر ماهی ۱۰ دلار

ما معمولا غذای خودمون رو با خرید مواد اولیه از سوپرمارکت های زنجیره ای مثل کولز (Coles)، وول ورث (Woolworth) و الدی (Aldi) تهیه می کردیم و غذاهای ساده مثل ماهی و تخم مرغ و گوشت قرمز و برنج درست می کردیم. این به این معنی نیست که غذامون ارزون می شد چون مواد اولیه بویژه سبزیجات هم از نظر من گرون بودند مثلا گوجه کیلویی ۴ دلار، خیار دانه ای ۲ دلار و بادمجان دانه ای ۳ دلار.

قارچ کیلویی ۱۳ و ۱۶ دلار!

قارچ کیلویی ۱۳ و ۱۶ دلار!

گوجه کیلویی ۶ دلار!

گوجه کیلویی ۶ دلار!

همه جای استرالیا میشه پارک هایی که باربیکیو برقی یا گازی دارند پیدا کرد و خیلی کم پیش اومد نیاز بشه از اجاق گاز خودمون استفاده کنیم.

باربیکوی مجانی در پارک های استرالیا

باربیکوی مجانی در پارک های استرالیا

اینترنت و سیم کارت در استرالیا

سرعت اینترنت در استرالیا خیلی خوبه و توی شهرهای بزرگ مکان های زیادی هست که میشه وای فای مجانی با سرعت بالا پیدا کرد. رستوران های مک دونالد هم اینترت مجانی خوبی دارند. به دلیل نیاز دائمی به اینترنت هم برای برنامه ریزی سفر و هم اپ های مسیریابی، ترجیح دادم که همیشه اینترنت داشته باشم. تل اِسترا یکی از بهترین ارائه دهنده های خدمات سیم کارت توی استرالیاست که البته گرون قیمت هم هست. کمپانی بوست موبایل که خدماتش رو از تل استرا میگیره قیمت های مناسب تری داره. انتخاب من هم بوست موبایل بود.

سرعت اینترنت سیم کارت من در استرالیا

سرعت اینترنت سیم کارت من در استرالیا

دو دلار برای سیم کارت و ۴۰ دلار برای یک پلان ۳ گیگابایت یک ماهه با تماس و اس ام اس نامحدود. هر آخر هفته هم یک گیگ اضافه جایزه میداد. سرعت اینترنتش خیلی خوب بود و تقریبا همه جای مسیر خط میداد. تنها مشکل فرآیند پیچیده ثبت کردن سیم کارت در وبسایت بود.

تاریخ سفر: بهار ۱۳۹۵

احمد خانی

احمد خانی عاشق سفر و دیدن سرزمین های متفاوت

برای اطلاع از سفرنامه و ویزای کشور جدید، به روز رسانی مطالب قبلی و اطلاع از برنامه‌ سفرهای گروهی و تور عضو خبرنامه سفرنوشت بشوید

۲۳دیدگاه

دیدگاه را وارد کنید
نام خود را وارد کنید
  • - گزینه های دیدگاه، نام و ایمیل حتما باید وارد شوند.
  • - ایمیل شما هیچگاه منتشر نخواهد شد. فقط برای اطلاع شما از پاسخ به دیدگاهتان استفاده می شود.
ا
احسان
حدود ۴ سال قبل

احمد جان، بسیار سفرنامه جامع و کاملی بود و این رو از دید کسی که مدت‌ها در استرالیا زندگی کرده می‌گم. ممنون برای وقتی که گذاشتی. ما بتازگی با برخی از دوستان این کانال یوتیوب رو راه‌اندازی کردیم برای اون‌هایی که قصد سفر یا مهاجرت به استرالیا رو دارن

اگرم سوالی درباره‌ی استرالیا و کلا سفر کردن بهش داشتی خوشحال میشم به تو و باقی دوستان کمک کنم.

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
حدود ۴ سال قبل

سلام احسان عزیز
ممنون از لطفت. استرالیا کشور زیبایی هست و امیدوارم بتونم باز هم بیام

پاسخ
پاسخ
م
مالک
بیشتر از ۶ سال قبل

سلام دوست عزیز
من الان 9 روزه درخواست ویزای استرالیا کردم مدارکم کامل بوده ، ولی هیچ تغییری در اپلیکیشن ندیدم و آخرین آپدیت همون روزی بود که پرداخت کردم . می بایست تماس بگیرم ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۶ سال قبل

سلام
هنوز‌ دیر نشده برای جواب گرفتن

پاسخ
پاسخ
س
سید حمید سهرابی
بیشتر از ۶ سال قبل

سلام.
من خیلی سوال دارم ببخشید دیگه
آیا با حسابی که در استرالیا افتتاح کردید در سایر نقاط جهان میتونید پول برداشت کنید؟
از خودپرداز میتونید پول بگیرید با کارتش؟
به واحد های پولی دیگه میتونید پول بگیرید؟
در چه کشورهایی میشه چنین حسابی افتتاح کرد؟
ببخشید سوالاتم زیاد شد.

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۶ سال قبل

سلام
جواب همه سوالاتون بله هست
من کشورهای استرالیا و کانادا رو میدونم میشه

پاسخ
پاسخ
F
FERYAL
بیشتر از ۶ سال قبل

عالیییییی بود
خیلی راحت و ساده همه ی اطلاعات مورد نیاز رو بیان کردید. ممنون
اگر گواهینامه ی ایران رو بین المللی کنیم میتونیم کمپر کرایه و رانندگی کنیم؟
اجاره ی کمپر مورد خاصی داره که باید بهش توجه کنیم؟؟

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۶ سال قبل

سلام
بله میتونید.
قبل از تحویل ماشین دقت کنید همه اشکالات ظاهری ماشین توی قرارداد قید بشه

پاسخ
پاسخ
پ
پروانه
بیشتر از ۶ سال قبل

ممنون از اطلاعات خوبتون.. عالی بود..

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۶ سال قبل

موفق باشید پروانه جان

پاسخ
پاسخ
ب
بابک
حدود ۷ سال قبل

سلام ممنون از توضیحات خوب شما که در سفر آبان و آذرما خیلی مفید خواهد بود ویزای دوم ما هم خوشبختانه اومد و پرواز قطری با یه افر خوب نفری 3250 شد
در مورد سیستم حمل و نقل اتوبوسی ، ریلی و سایت های رزرو پروازهای داخلی اطلاعاتی دارید؟ چون توانایی و قدرت رانندگی در مسافت طولانی رو اصلا ندارم و ترجیحا با سیستم حمل و نقل عمومی استفاده خواهیم کرد ضمننا برنامه سفر ما که به سفارت ارائه کردیم خلاصه ای از برنامه سفر شما بود که بابت اون هم سپاس فراوان داریم

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
حدود ۷ سال قبل

سلام بابک جان
خوشحالم ویزاتون رو گرفتید. ولی چرا دومی با تاخیر؟ مگه با هم درخواست نداده بودید؟
در مورد سیستم حمل و نقل اطلاعات دقیقی ندارم ولی مطمئنم با جستجوی انگلیسی کلی مطلب پیدا میکنید، چون توریست غربی خیلی میره استرالیا

پاسخ
پاسخ
ب
بابک
حدود ۷ سال قبل

ممنون -- چون من مستندات خانم رو با ایمی اکانت خودم ارسال کرده بودم و نمیدونستم باید ایمی اکانت مجزا ایجاد کنم -- با خواندن این مطلب به فکر اجاره ماشین افتادم ولی یک کم استرس زا هست و هنوز تصمیم قطعی نگرفتم -- مطالعه هزینه ها شرایط سفر رو سخت میکنه --

پاسخ
پاسخ
م
مهدی
بیشتر از ۷ سال قبل

با سلام
توضیحات و اطلاعاتی که شما نوشتید بسیار عالی هست استرالیا رو دو بار خوندم خیلی خوشم اومد مخصوصا از کمپرون و سفر با ماشین .
موفق باشید

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۷ سال قبل

سلام مهدی جان
ایشالا سفر با کمپرون در استرالیا رو خودتون تجربه کنید

پاسخ
پاسخ
ا
امیرحسین
بیشتر از ۷ سال قبل

سلام . بسیار عالی و هیجان انگیز بود و لذت بردم. میشه لطفا یه مقایسه کوتاه بین سیدنی و ملبورن با توجه به برداشت خودتون داشته باشید. من در حال مهاجرت به استرالیا هستم و دوست دارم نظر شما را داشته باشم. ممنونم

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۷ سال قبل

سلام دوست عزیز
من تخصصی در زمینه مهاجرت ندارم و از این نظر هم استرالیا رو بررسی نکردم. به عنوان یک توریست ملبورن رو بیشتر از سیدنی پسندیدم. البته لندمارک های سیدنی خیلی بیشتر از ملبورن هست.

پاسخ
پاسخ
ن
نیر
بیشتر از ۷ سال قبل

با سلام مجدد
ممنون از پاسخ شما ما به علت سن بالا و بلد نبودن زبان ونداشتن تجربه رانندگی در خارج از کشور ،منظورم این بود ایا اونجا این ماشین رو با راننده هم کرایه می دادن
با سپاس بیکران

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۷ سال قبل

ماشین با راننده همون تاکسی هست که قیمت هاش خیلی بالا میشه و اصلا اقتصادی نیست.
توصیه من استفاده از تورهای اونجا هست. یعنی به یک شهر استرالیا برید و از تورهای یک یا چند روزه اونجا استفاده کنید. بعد با اتوبوس یا هواپیما یا قطار به شهر بعدی برید و از تورهای اون شهر استفاده کنید. این به مراتب هزینش از اینکه یک ماشین با راننده کرایه کنید کمتر میشه. البته برای این کار هم نیاز به حداقل هایی در دانستن زبان انگلیسی دارید.

پاسخ
پاسخ
ن
نیر
بیشتر از ۷ سال قبل

سلام
ممنون از اطلاعات عالی شما ما تصمیم داریم مسیر شما رو با ون با راننده کرایه کنیم ایا در این خصوص اطلاعاتی دارید مثلا هزینه روزی چند بود نظر شما در مورد چیه ؟
باسپاس بیکران

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۷ سال قبل

سلام دوست عزیز
توی متن بالا توضیحات مفصلی دادم برای کرایه ماشین و قسمت های تقریبی و قیمت کرایه ماشین ما.
از اون لینکی که هست استفاده کنید تا قیمت ماشین، ون و کمپر ون رو برای تاریخ مورد نظرتون پیدا کنید.

پاسخ
پاسخ
ن
نیلرام
بیشتر از ۷ سال قبل

عالی بود ممنون

پاسخ
پاسخ
ahmad
احمد مدیر سایت
بیشتر از ۷ سال قبل

نظر لطف شماست دوست عزیز

پاسخ
پاسخ
ادامه...