روز اول: پینگ یائو
شهر تاریخی پینگ یائو (Pingyao) در ایالت شانسی یکی از زیباترین مرکز شهرهای چین رو داره که کل مرکز شهر به همراه برج و باروهای شهر در لیست آثار جهانی یونسکو ثبت شدند. دو روز در پینگ یائو اقامت داشتم، روز اول داخل شهر و روز دوم دیدنی های اطراف شهر. محل اسکانم یک هتل-هاستل دقیقا مرکز شهر بود که فضای داخلش خیلی شبیه خونه هایی بود که توی سریال های چینی دیده بودم. ۱۰۰ یوان برای یک تخت توی اتاق ۸ تخته کمی گرون بود ولی از اونجاییکه اتاقم خیلی تمیز و تقریبا خالی بود راضی بودم.
جاذبه اصلی پینگ یائو گشت و گذار داخل کوچه ها و خیابان های شهره و دیدن انواع و اقسام مغازه ها و بویژه غذاخوری هاش. شهرداری حدود ۲۰ خانه قدیمی، اداره، موزه و معبد رو برای ورود تعریف کرده و با یک بلیط ۱۳۰ یوانی میشه از همش بازدید کرد. از این ۲۰ تا تنها بالا رفتن از دیوار شهر برای من جذابیت داشت چون میشد از اون بالا عکس های خوبی گرفت. متاسفانه کارت دانشجویی منرو قبول نکردند و من هم قیدش رو زدم. تقریبا همه هتل های مرکز شهر فضای سنتی دارند و به عنوان یک خارجی با یک لبخند میشه واردشون شد. مغازه های تنبک فروشی و کلاس آموزش تنبک که توی شهر تعدادشون کم نبود هم برای من جالب بود.
روز دوم: خانه تاریخی خانواده وانگ و قلعه جانگبی
در فاصله ۶۰ کیلومتری شهر پینگ یائو مجموعه خانه تاریخی خانواد وانگ (Wang`s family compound) قرار گرفته. راحت ترین راه رفتن به اونجا استفاده از تاکسی های اشتراکی به قیمت ۶۰ یوان هست. بلیط ورودی مجموعه هم ۶۰ یوانه که با نشون دادن کارت دانشجویی میشه ۳۰ یوان.
خانواده وانگ ۶۰۰ سال پیش کشاورزهای ساده ای بودند و به مرور که وضع مالیشون بهتر شد خانه هم بزرگتر و بزرگتر شده. خانه هیچ مرکزیتی نداشت و به مرور یك حیاط جدید و تعدادی اتاق اطرافش اضافه شده. تزئینات سنگ و چوب همه جای خانه بویژه در ورودی ها خودنمایی میكرد. زیربنای خانه ٤٥٠٠ متر مربع بود و دیدن قسمت هاییش كه برای عموم باز بود ١٥٠ دقیقه طول كشید.
راهنما اول به چینی و بعد همه جزییات رو با انگلیسی دست و پا شكستش برای من كه تنها خارجی گروه بودم توضیح میداد. همون اول بهش گفتم نه من علاقه ای به دونستن جزییات دارم و نه دوست دارم بخاطر من وقت بقیه گروه گرفته بشه. اگر بخوام مشابهی براش توی ایران مثال بزنم خانه های تاریخی بروجردی و طباطبایی در كاشان منتها با معماری چینی و البته بزرگتر. در كل فضای بسیار زیبا و دلنشینی داشت و برای كسانی كه این قسمت چین سفر می كنند حتما توصیه می كنم.
با فاصله حدود ۳۰ کیلومتری از مجموعه تاریخی برادران وانگ روستا و قلعه جانگبی (Zhangbi castle) قرار گرفته. این قلعه بیشتر بخاطر تونل های زیر زمینیش معروف شده. تونل هایی که با عرض بسیار کم و ارتفاع قامت انسان به طول کیلومترها زیر قلعه و روستا در ۳ طبقه حفر شده. در زمان چین باستان و همینطور جنگ های داخلی معاصر از این تونل ها برای فرار و پنهان شدن استفاده میشده. مشابه این تونل ها رو توی نیاسر و نوش آباد داریم.
روستای جانگبی هم فضای آرام و دوست داشتنی داشت. تقریبا همه اهالی روستا مسن بودند و از این جهت منرو یاد روستای ابیانه میانداخت. بلیط ورودی روستا، قلعه جانگبی و معابد اون و تونل ها ۶۰ یوان بود و کارت دانشجویی غیر چینی هم قبول نمی کردند.
تاریخ سفر: بهار ۱۳۹۵
احمد خانی عاشق سفر و دیدن سرزمین های متفاوت
۱۱دیدگاه
فرمت جدید سایت خیلی خوشگل تر شده ، اینگه اول پست ها عکس اومده خیلی بهتر شده
مرسی :-) ولی اون عکس که قبلا هم بود. اون عکس اسلایدر رو میگید دیگه؟ برای اکثر پست ها بود :)
سلام
خوشحالم که مینویسید و امیدوارم همیشه همین طور پر انرژی بنویسید.قبل از اینکه برم چین واقعا فکر میکردم به جز شهرهای اصلی،بازدید شهرهای دیگه شاید وقت تلف کردن باشه.اما با این سفرنامه،چین رنگ و لعاب دیگه ای برای من پیدا کرد.موفق باشید.
سلام و سپاس از آرزوی قشنگتون 🙏
راستش خود من هم انتظار این همه زیبایی رو از چین نداشتم ☺
چرا نمیشه مطالب و لایک کرد، اینجوری میفهمیم چه مطالبی رو خوندیم و کدوم قسمت ها رو هنوز نخوندیم، لطفن رسیدگی کنن مسولین;-)
سلام ☺
اعتراض وارده، میشه سیستم لایک گذاشت و اوایل هم داشت ولی سایت رو کمی سنگین می کرد منم برش داشتم.
تازه اگر لایک هم کنی دفعه بعدی که بیایی معلوم نیست لایک ها مربوط به شما باشه یا شخص دیگری 😏
فعلا تا من راهی برای مشکل شما پیدا کنم میتونید زیر هر پست کامنت بزارید تا فراموش نشه کدوم رو خوندید 😁
سلام علیکم
جالب بودند.
یک سوال برام پیش اومد
کارت دانشجوییتون چجوری هست؟ انگلیسی یا فارسی؟ بعد الکترونیکی هم هست یا ساده است؟
چه کشورهایی دیگه کارت شما رو در سفرهایی که داشتید پذیرفتند؟
سلام دوست عزیز
کارت دانشجویی من کاغذی به زبان فارسی و به تاریخ ده سال پیش 😀
توی چین اینقدر با خارجی ها مهربون هستن که در حد اینکه بگی من دانشجو هستم و این هم کارتم قبول می کنند.
توی پست راهنمای سفر به چین اطلاعات مفید دیگری هم هست اگر قصد سفر به چین رو دارید:
www.safarnevesht.com/china/china-travel-guide
قصد سفر که نه فعلا امکانات و شرایطش موجود نیست برام ولی به دونستن این اطلاعات فرهنگ کشورهای دیگه علاقمندم.
و از شما تشکر میکنم که خاطراتتون رو می نویسید.
تموم مطالب سایت رو قبلا مطالعه کردم.راهنمای سفر به چین رو هم خوندم.
فقط تو چین کارت دانشجویی برای تخفیف استفاده کردید؟
تقریبا همه جای دنیا به دانشجوها تخفیف می دهند ولی باید کارت دانشجویی بین المللی برای استفاده از این تخفیف ها داشته باشید. من چون کارت دانشجویی بین المللی ندارم فقط توی چین از این تخفیف ها استفاده کردم. شما اگر دانشجو هستید میتونید با یک ارگانی که فکر کنم زیرمجموعه دانشگاه تهرات هست تماس بگیرید و کارت دانشجویی بین المللی دریافت کنید.
تشکر از پاسختون.